Újra megszervezték

2024.06.11. 11:40

Immár harmadszor: 3x3-as kosárlabdashow és családi nap

Összesen 5 pályán, hatvan csapattal és több mint kétszáz játékossal a 3x3-as kosárlabda újra beköltözik a belvárosba.

A tavalyi rendezvényen a Tudomány és Technika Háza előtt

Fotó: Ádám János

Két évvel ezelőtt „szintet lépett”a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kosárlabda Szövetség és az Első Miskolci Lions Klub által szervezett 3x3-as kosárlabda bajnokság: Miskolcon a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) vármegyei szervezete a Tudomány és Technika Háza, valamint az Első Miskolci Lions Klub együttműködésével és támogatásával nagyszabású szabadtéri kosárlabdás rendezvényt valósított meg.

A  kezdeményezés olyan sikeres volt, hogy az idén immáron harmadszor rendezik meg a Népkertben a Tudomány és Technika Házánál június 15-én a kosárlabda show-t amely a miskolci sportszeretők családi napjává nőtte ki magát. Összesen 5 pályán,  hatvan csapattal és több mint  kétszáz játékossal a 3x3-as kosárlabda újra beköltözik a belvárosba. 

A kitartó és professzionális szakmai munkát az MKOSZ vármegyei szervezete végezte a kezdetektől Bene Szilárd ügyvezetővel az élén. Sikerült egy olyan szervezési és finanszírozási feladatot megvalósítania, amelyre régebben nem volt példa, hiszen pályákat kell egyetlen napra ideszállítani, építeni és elbontani.

A rendezvény célja, hogy a műfajt közelebb vigyék a sportág helyi és vidéki művelőihez, valamint a miskolciakhoz, és ezzel zárják le az idei kosárlabda szezont. A szervezők azért is támogatták, hogy legyen egy belvárosi kosárlabdashow, mert az esemény segítségével egy teljes sportág kerülhet a fókuszba, és azok is élvezhetik a látványt és a küzdelmet, akik egy jó családi napként tekintenek az eseményre. 

Továbbá a rendezvény jótékonysági célt is szolgál, hiszen a vármegyei kosárlabda szövetség minden játékos részvételi díjából felajánl 500 forintot az Első Miskolci Lions Klub részére, akik a befolyt összeget a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kórház Gyermekrehabilitációs Osztályán lévő gyermekek Mikulásvonatozásának támogatására fordítják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában