DVTK

2024.05.25. 12:00

Örökre maradandó élmény a diósgyőrieknek

Ön ott volt a 10 évvel ezelőtti kupadöntőn?

Tíz évvel ezelőtt, 2014. május 25-én, még a régi Puskás-stadionban rendezték meg a 2013/2014-es Magyar Kupa-sorozat döntőjét. Az egyik résztvevő a Diósgyőri VTK csapata volt, amelyet 10 000 szurkoló kísért el a fővárosba. A piros-fehérek büntetőpárbajban veszítettek, azonban így is kiléphettek a nemzetközi porondra, ugyanis a fővárosiak egy ügy miatt akkor éppen eltiltottak voltak.

Labdarúgó Magyar Kupa, döntő
Újpest FC–Diósgyőri VTK 1–1 (1–0, 1–1, 1–1) – 11-esekkel: 4–3
Puskás Ferenc Stadion, 22 000 néző. V: Solymosi.
Újpest: Balajcza – Ngawa, Heris, Litauszki, Antón – Stanisavljevic (Juanan, 81.), Vasiljevic – Simon K., Balogh B., Suljic (Nagy J., 97.) – Kabát (Tshibuabua, 69.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevic.
DVTK: Rados – Vadász, Alves, Debreceni (Batioja, 19.), Husic – Kostic, Kádár, Elek Á. (Egerszegi, 112.) – Bacsa, Grumic, Gosztonyi (Barczi, 66.). Edző: Bene Ferenc.
Gólszerző: Gosztonyi (6. – öngól), ill. Bacsa (90.).
Kiállítva: Kádár (95.).

Bene Ferenc, a DVTK megbízott edzője, aki az eltiltott Sivic Tomislavot helyettesítette: – Minden miskolcinak, régióbelinek, annak a tízezer szurkolónak, aki eljött, és minden játékosnak csak gratulálni tudok. Tényleg a futball ünnepe volt, csak azt az egyet sajnálom, hogy Tomiszlav Szivics nem lehetett közöttünk, mert ezzel az egész csapatot és a szurkolóinkat is sújtották. Más kérdés, hogy megvoltak a lehetőségeink, eggyel több minőségi döntéssel megnyerhettük volna a meccset. Az újpesti szurkolók is megérdemlik, gratulálunk a csapatuknak, de ilyenkor nagyon nehéz mit mondani... A játékosok előtt le a kalappal, megtett mindenki mindent.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában