Nem bírt magával

2024.06.03. 11:26

Elítélte a bíróság a több nővel erőszakoskodó férfit

Trágár kifejezések használata mellett – megragadta és fogdosni kezdte a nőt, majd a földre húzva megpróbálta alsóruházatát levenni.

Boon.hu

Többszörösen visszaeső a férfi, aki megverte anyját és bántotta húgát

Fotó: Shutterstock

A Szikszói Járásbíróság ítéletet hozott annak a külföldi állampolgárságú férfinak az ügyében, aki egy borsodi kisvárosban tartott augusztus 20-i ünnepségen nőkkel erőszakoskodott. 

A bíróság által megállapított tényállás szerint a férfi – trágár kifejezések használata mellett – megragadta és fogdosni kezdte a nőt majd a földre húzva megpróbálta alsóruházatát levenni. A sértett segélykiáltását észlelték a vele egy társaságban lévők, odasiettek, így a férfi távozott a helyszínről.
A férfi néhány perccel később két másik nőhöz ment oda, egyikőjüket simogatni kezdte, majd a másik asszonyt – miután az rászólt a férfira és nem hagyta magát megcsókolni – egy alkalommal ököllel megütötte, melynek következtében a nő feje a kerítésnek ütődött. A férfi  ekkor megpróbálta a nő ruházatát felhúzni, de cselekménye nem járt sikerrel, a közelben lévők ugyanis észlelték azt, így a férfi ismét elszaladt a helyszínről.  

Tíz évre ki is tiltották az országból 

A bíróság a vádlottat szexuális erőszak bűntettének kísérletében, garázdaság bűntettében, testi sértés bűntettében és szeméremsértés vétségében mondta ki bűnösnek

, ezért őt halmazati büntetésül 4 év 4 hónap börtön fokozatban végrehajtandó szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 6 év közügyektől eltiltásra ítélte, végleges hatállyal eltiltotta továbbá minden olyan foglalkozás gyakorlásától és egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné vagy ilyen személlyel hatalmi, befolyási viszonyban állna.

A bíróság a vádlottat Magyarország területéről 10 évre kiutasította.

A büntetés-kiszabás során enyhítő körülményként értékelte a vádlott beismerését, míg súlyosító körülményként esett latba a férfi kitartó szándéka mellett az, hogy a sértettek között fiatalkorú is volt.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést - tudta meg a boon.hu.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában