Gyereknap

2024.06.03. 10:40

Boldva, ahol gyereknek lenni jó - képekkel

Vidám zsivaj fogadta a betérőket a község sportpályáján vasárnap délután. Boldva a gyerekeket ünnepelte, a gyereknap színes forgataga mindenkit elvarázsolt.

Gárdonyi Edina

Kicsik és nagyok is jól szórakozhattak a boldvai gyereknapon.

Fotó: Kiss László

Óriás csúszda, körhinta, ringlispíl, habparti, pónilovaglás és lövészet is szerepelt a programok sokasága között Boldván. A henna- és arcfestés standjainál hosszú sorok álltak, miközben Cukorbohóc lufihajtogatással szórakoztatta a gyerekeket. A cukorágyú lövései nagy sikert arattak kisebbek és nagyobbak körében egyaránt. A Csiribiri Együttes vidám dallamaira sokan táncra perdültek, míg a bátrabbak a Boldva Túra keretein belül kis traktorral barangolták be a település utcáit. A gyerekek nagy örömére Meseország lakóival is lehetett fotózkodni, és a nyári melegben a habparti során senki nem maradt szárazon.

A közösségépítés mindenkinek fontos

 

„A boldvaiak körében hatalmas az igény a közösségi programokra, amit nagy örömmel tapasztalok. A gyereknap különösen fontos esemény, és nemcsak a gyerekek számára nyújt élményeket. Ma is itt vannak a nyugdíjasklub tagjai és az intézményeink dolgozói, aktívan részt vesznek a megvalósításban, ami igazán szívmelengető. Az elmúlt években sok fiatal, kisgyermekes család költözött községünkbe, és a visszajelzések alapján ezek a programok nagyban segítik az ő beilleszkedésüket is”

 – nyilatkozta Szabóné Tóth J. Julianna polgármester a boon.hu-nak.

A gyereknap legnagyobb sztárja a palacsinta

Az egészségsátorban a védőnők várták a kíváncsi gyerekeket, emellett rendőrségi bemutató és kukásautó, valamint két csoda szép kutya is nagy örömet szerzett a számukra. Az Idősek klubja tagjainak kezei között több száz palacsinta készült, melyek illata belengte a levegőt.

A Marvel szuperhősei is ellátogattak a rendezvényre, és szenzációs mutatványaikkal lenyűgözték a közönséget. 

Amíg unokája, Rozina a körhintát próbálta ki, egy fiatalos nagymama, Góréné Czecze Ildikó elmondta: 

Évtizedek óta részt veszek minden közösségi programon, régebben a gyerekeimmel, most pedig már az unokáimmal. Jó idő van, jó hangulat, az unokáim pedig élvezik a forgatagot.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában