Labdarúgás

2024.04.16. 13:45

Az ónodiaknak elég lehet a döntetlen is

Hét közben folytatódik a labdarúgó vármegyei kupa, az országos MK-főtáblára való feljutás is a tét.

A tavaly augusztus 23-i első, majd a szeptember 13-i második forduló után szerdán a harmadik körrel folytatódik a vármegyei labdarúgó kupa sorozata. Ebben a körben nyolc csapat érdekelt még, és az alábbi négy párban kezdődnek a csaták, egyaránt 17 órától: Gesztely FC Sport-Bau – Sárospataki TC, SunPro Napenergia Ónod SE – MVSC-Miskolc, Tállya RSE – Mezőkeresztes VSE, Borsod Sport Klub – Hidasnémeti VSC. A győztesek bekerülnek az elődöntőbe, melynek időpontja május 8., szerda, 17.00. Az ekkor legjobbnak bizonyuló két klub vívja majd meg a finálét, május 22-én, szerdán 17 órától, egy később kijelölendő helyszínen. Emlékeztetőül: egy évvel ezelőtt a Hidasnémeti VSC bizonyult a sorozat legjobbjának azt követően, hogy a tiszaújvárosi döntőben 3-1-re verte Gesztely FC-t.

Szintén május 8-án

A szerdai negyeddöntőben hét alakulat a vármegyei I., egy a vármegyei II. osztályban szerepel, tehát a versenykiírás alapján amennyiben a SunPro Napenergia Ónod SE – MVSC-Miskolc összecsapáson döntetlen végeredmény születik, akkor az alacsonyabb osztályú Ónod lesz a továbbjutó, a többi esetben iksznél nincs hosszabbítás, 11-esekkel dől el a továbbjutó ,,személye". A vármegyei kupa egyben a Magyar Kupa 2024/2025-ös sorozatának selejtezője is, azt már korábban eldöntötte az MLSZ, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye hat gárdát adhat fel a főtáblára (az NB-s bajnokságokban lévő csapatok alanyi jogon ott kezdenek). Ezen szám úgy jön ki, hogy a szerdai győztesek kivívják a jogot az MK-indulásra, továbbá a vesztes négy csapat, két párban, szintén május 8-án lép pályára, és ezen párharcok két nyertese szintén készülhet majd az augusztus 3-4-i országos kuparajtra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!