Triatlon

2024.03.08. 11:35

Elmarad a WTCS-futam Abu Dzabi-ban

Verseny nélkül maradt a triatlonos elit az Egyesült Arab Emírségekben.

Szűcs István

A magyar válogatott tagjai Abu Dzabiban (balról): Bicsák Bence, Kropkó Márta, Dévay Márk, Lehmann Csongor, Kuttor-Bragmayer Zsanett és Faldum Gábor

Fotó: Magánarchívum

A hétvégére prognosztizált rendkívüli esőzés miatt a március 8-9-re meghirdetett világbajnoki széria versenysorozat (WTCS) idei nyitánya elmarad Abu-Dzabiban. 

– A World Triatlon vezető képviselőinek és a helyi szervezőknek azért kellett meghozniuk pénteken délelőtt ezt a sportolók szempontjából legrosszabb döntést, mert a városban nincs vízelvezető rendszer és a várhatóan nagy mennyiségű esővíz szinte mindenféle tevékenységet jelentős mértékben korlátoz – tudtuk meg a fiával, Lehmann Csongorral együtt a helyszínen tartózkodó Lehmann Tibortól, a Magyar Triatlon Szövetség szakmai alelnökétől, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzőjétől. – Abu Dzabiban jelenleg is gőzerővel dolgoznak azért, hogy minél kisebb károkat szenvedjenek el. Egyébként hasonló volt a helyzet egy hónappal ezelőtt Dubaiban is. Mivel B-tervet nem tudnak alkalmazni a szervezők, így nem tehetünk mást, mint szombaton hazautazunk, csakúgy, mint a világ-elitet felvonultató mezőny többi tagja. Az olimpiai indulást már kiharcoló Csongor szempontjából sem kedvező, hogy nem tud WTCS-pontot gyűjteni, de a verseny elmaradása a magyar mix-váltót sújtja igazán, mert ők még csatáznak a párizsi olimpiai indulás jogáért. Számukra így egy lehetőség marad, a nyár elején, Mexikóban megrendezendő mix-váltó kvalifikációs verseny, ahol a még kvótával nem rendelkező országok vegyes csapatai közül az első kettő lehet majd ott az ötkarikás játékokon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!