Diósgyőri VTK labdarúgás

2024.02.07. 17:00

Három kecskeméti játékosra is büszke, de sajátjaitól azt várja, hogy lobogjon a szemükben a tűz

Azt várom el, hogy lobogjon a tűz a szemükben

Kisvárda 20240203 labdarúgás NB1 NBI Debrecen DVSC - Diósgyőr DVTK Fotó Török Attila - Nemzeti Sport ABREU DE OLIVEIRA JOAO PEDRO GERA DÁNIEL RICHÁRD

Fotó: Török Attila

Minekután a válogatott kiharcolta a részvételt az idei Európa-bajnokságon, illetve ezzel összefüggésben Marco Rossi szövetségi kapitány szeretné felkészíteni ,,rendesen" a keretet a németországi eseményre, a honi élvonalbeli bajnokság már május 18-án befejeződik. Az NB I-es klubok tehát addig erőltetett menetben lesznek, vannak, melynek egyik hozadéka, hogy a 19. forduló már kedden megkezdődött, és csütörtökön este ér véget. Mégpedig két találkozóval, amelyek közül az egyik a kecskeméti Széktói Stadionban lesz, 20 órától, a házigazda, valamint a Diósgyőri VTK gárdái  között.

 

Sérülés, eltiltás

A DVTK a tavaszi rajton múlt szombaton Debrecenben szerepelt, és 2-0-s vezetése után 2-2-es döntetlennel zárt, úgy, hogy Szatmári a kiállítás sorsára jutott a 77. percben. A vendégeket megbízott edző, Simon Miklós irányította a kispadon, érdekes módon, az MLSZ adatbankjában hibásan, véletlenül Szamosi Tamás neve szerepelt a ,,vezetőedző" sorban. Ugyanakkor Kuznyecov Szergej távozását követően korábbi stábtagok, Petar Milcanovic erőnléti edző, és Dmytro Parkhomenko asszisztens edző sem volt már a debreceni listában. A játékosok közül nem volt a Hajdúságban a kereten kívüli Chorbadzhiyski, az egyaránt sérült Bárdos, illetve Feuillassier, és Baco, továbbá Klimovich sem. A Kazincbarcikáról igazolt kapus, Tóth B. korábbi eltiltás miatt nem állt rendelkezésre, míg Stephen a DVSC-meccs előtti napokban sérülés miatt nem edzett, így Bokros kezdett azon a poszton.

 

Könnyen elképzelhető

A mostani ellenfél, a KTE vasárnap a másik borsodi NB I-es együttesnél, a Mezőkövesd Zsóry FC-nél vizitált, és aratott nagyon magabiztos, 3-0-s győzelmet. Az alföldiek két gólját az a Lukács D. szerezte, akire Diósgyőrben nem tartottak igényt, és a téli holtszezonban a lila-fehérekhez távozott, átigazolási díj ellenében. Ha van ismerős a DVTK számára a Kecskemétben, akkor ő mindenképpen (ám volt miskolci alkalmazott korábban Szűcs Kornél és Belényesi Csaba is), de – mondhatni szokásosan – a piros-fehérek trénere, Simon Miklós élőben térképezte fel mostani riválisukat a Matyó-városban. Amint arról már hír született, a Diósgyőr szeretett volna még csatárposzton is erősíteni, azonban a kiszemelt (dán) támadó végül nem jött Magyarországra, azonban még könnyen elképzelhető, hogy ebbe a ,,sorba" még fog érkezni játékos.
A klub statisztikája szerint a 7. KTE DVTK összecsapás következik, és a Diósgyőr még nem tudott győzni, három döntetlen és három vereség a ,,házon kívüli" mérlege. A két csapat között egy pont található a tabellán (DVTK: 25, KTE: 24), így felek számára nagyon fontos a 90 perc, az előbbre lépés szempontjából.

 

Büszke rájuk

– Három nappal a debreceni rangadó után is úgy érzem, hogy kezünkben volt a meccs, kielemeztük, mi kellett volna, hogy meg tudjuk tartani az előnyt. Örülök annak, hogy a labdarúgók nyitottak a közös munkára, kezdünk egymásra hangolódni – jelentette ki Simon Miklós. – Szatmári Csabát nélkülöznünk kell csütörtökön, meghatározó játékosról van szó, nem volt könnyű, de bízom benne, hogy megoldottuk a pótlását és megtaláltuk a megfelelő embert. Próbáljuk a jó oldalát nézni, legalább Csabi friss lesz az Újpest elleni vasárnapi rangadón. A csapat felkészült a csütörtöki mérkőzésre, igyekeztünk mindenkit a lehető legjobb állapotba hozni, és sikerült az adott ellenfélhez alkalmazkodva a finomhangolást is elvégezni. 

A KTE meghatározó labdarúgói közül Banó-Szabó Bence, Lukács Dániel és Májer Milán is volt a játékosom a Honvéd második csapatában, nagyon büszke vagyok rájuk, hogy meg tudtak harcolni azért, hogy stabil élvonalbeli labdarúgók legyenek. Jó játékosok és ezt meg is tudták mutatni. Egy ellenfél is van a pályán, de mi mindig győzelemre és a győzelemért játszunk. Ha kiállítanak két játékost, vagy ha kihagyjuk a helyzeteket, akkor nehezebb dolgunk lesz, de a labdarúgóinkon azt az egészséges agresszivitást, azt a mentalitást szeretném látni, aminek egy DVTK játékost minden esetben jellemeznie kell. Azt várom el, hogy lobogjon a tűz a szemükben.


A DVTK várható kezdőcsapata: Odyntsov (Tóth B.) – Gera, Vallejo, Lund, Stephen (Bokros) – Holdampf – Jurek, Pozeg Vancas, Bényei, Acolatse – Edomwonyi.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!