Labdarúgás

2024.01.30. 12:05

Miskolc, a DVTK stadion is szóba kerülhet mint válogatott meccshelyszín?

Még nem tudni, hol lesz/lehet egy válogatott meccs. Talán Miskolcon?

A Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke, Csányi Sándor az M4 Sportnak adott interjúban árulta el a válogatott Eb előtti programját. Elmondta, hogy bizonyos részleteket tisztázni kell a szerződések aláírásáig, de már megvan a magyar válogatott ellenfeleinek listája.

Kilencvenkilenc százalék biztonsággal lehet mondani, hogy tavasszal Törökország és Koszovó lesz az ellenfél és itthon fogunk játszani

 – mondta Csányi Sándor.

A törökök tavaly megverték Horvátországot és Németországot is, míg a koszovóiak a leendő csoportrivális Svájccal kétszer is döntetlent játszottak a selejtezőben.

Később, közvetlenül az Európa-bajnokság előtt Írországgal játszunk – a szövetségi kapitány kérése volt egy Skóciához hasonló stílusú csapat –, és Málta lesz még az ellenfél. Írország idegenben, Málta itthon, valószínűleg valamelyik vidéki stadionban vagy a Groupama Arénában

 – nyilatkozta Csányi.

Utóbbi kapcsán felmerülhet a kérdés, hogy lehetne-e helyszín a 2018 májusában átadott, 14 655 férőhelyes DVTK Stadion. A Ferencváros létesítménye – úgy tudjuk – akkor, az egyelőre nem tisztázott időpontban éppen foglalt lesz, így jöhet szóba a szigetországiak elleni vidéki szereplés. Honlapunk információi szerint nem került szóba Miskolc, ugyanakkor nem sok olyan stadion van Budapesten kívül, amely bizonyos mértékig ki tudná elégíteni a szurkolói, és a csapatok igényeit: a debreceni, a székesfehérvári aréna, Zalaegerszeg, vagy éppenséggel Győr.

Az új Diósgyőri Stadionban különben még nem rendeztek országos közötti válogatott mérkőzést (Európa Konferencia Liga-mérkőzést igen, a Shakhter Soligorsk – CS Fola Esch (1-2) meccset), a régiben voltak a DVTK nemzetközi kupaösszecsapásai, olimpiai válogatott meccsek. Továbbá egy felnőtt női válogatott 90 perc, merthogy 2008. április 23-án, 600 néző előtt az ír női együttes 2-0-ra nyert a magyarok ellen, Eb-selejtezőn.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!