DVTK

2024.01.08. 16:58

Megvették a Barcika 14 meccsen védő fiatal kapusát

Amit hetek óta szinte tényként kezeltek, hétfőn megtörtént: a labdarúgó NB II-ben szereplő Kolorcity Kazincbarcika SC-től az élvonalbeli Diósgyőrhöz igazolt az U21-es válogatott kerettag kapus, Tóth Balázs.

A 2004. április 29-én Ózdon született hálóőr múlt nyáron igazolt haza a másodosztályú Barcikába, ahol 14 összecsapáson állt a gólvonal előtt.

Tóth a Sajóvölgyében nevelkedett 2016-ig, onnan először a győri, majd a szombathelyi akadémiára került, 2020-ban pedig a Salzburg Akadémia U18-as játékosa lett. A kapus 2021 júliusától a Salzburg második csapata, az osztrák másodosztályú FC Liefering keretéhez tartozott, onnan távozott a KBSC-hez.

A Transfermarkt adatbázisa szerint ausztriai szerződése 2024. június 30-ig szólt, vagyis az észak-borsodiak kölcsönvették, azonban később megvásárolták a labdarúgót.

Így aztán a Diósgyőr átigazolási díj ellenében szerezte meg a 19 éves kapust, hogy mennyit fizettek a piros-fehérek, azt nem közölte a DVTK. Tóth el is utazik társaival a spanyolországi téli edzőtáborba.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!