2024.01.27. 12:19

Lélegzetelállító dél-koreai képeslapok

A távoli Ázsiából jelentkezett Kékesi Márton kétszeres téli olimpikon.

Boon.hu

A DVTK alpesi sízője, aki testnevelő tanári és síedzői diplomával is rendelkezik – „mellesleg” a Testnevelési Egyetem kutatója és a Magyar Olimpiai Bizottság sportolói bizottságának tagja, a Diósgyőri Gimnázium egykori tanulója, Mályi díszpolgára és bánkúti gyerek – jelenleg Dél-Koreában „tekereg”.

 

„Jeongseon, Annyeonghaseyo, High1 Ski Resort – írta portálunknak elektronikus üzenetében, majd hozzátette: – Az ifjúsági téli olimpia helyszínén is tiszteletünket tettem három fiatallal. Őket oktatom és sokszor idéztem az angol mondást: tanítani olyan, mint tanulni.”

 
 

Ez teljes mértékben megfelel a valóságnak, hiszen Kékesi Márton immáron a harmadik téli ötkarikás viadalára készül. Járt a 23. téli olimpián, 2018-ban a dél-koreai PyeongChangban, szerepelt a 24. téli olimpián, 2022-ben a kínai Pekingben és készül a 25. játékokra, amelyre 2026-ban az olaszországi Milánó és Cortina D'Ampezzoban kerül majd sor.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!