Labdarúgás

2024.01.28. 16:24

Három játékrészes kövesdi főpróba

Utolsó felkészülési meccsét a harmadik 45 percben hozta győzelemre a mezőkövesdi együttes.

Boon.hu

Megvolt az MZSFC utolsó edzőmeccse

Fotó: MZSFC

A labdarúgó NB I február első hét végjén induló tavaszi szezonja előtt, a Mezőkövesd Zsóry FC élvonalbeli csapata vasárnap utolsó felkészülési mérkőzését játszotta. A sárga-kékek hazai környezetben szerepeltek, a másodosztályban az élen álló Nyíregyháza SFC gárdáját fogadták. A meccs két órával később kezdődött annál, mint amiben felek korábban megállapodtak, a két csapat szakvezetőjének szombati döntése értelmében 13.30-kor indult útjára a labda a kövesdi edzőcentrumban, a 3x45 perces találkozón. 
Mindkét gárdának ez volt a főpróbája, a február 4-i rajt előtt, amelynek során a Kövesd 15.00-tól a Kecskeméti TE-t, a Nyíregyháza SFC pedig 14.00-tól a Tiszakécskei LC-t látja vendégül.
Az MZSFC-ben az új igazolások közül a kezdőcsapatban kapott helyet a 30 éves spanyol támadó, Jairo Samperio, aki a 2022/23-as évadban a Budapest Honvéd játékosa volt – korábban futballozott a spanyol élvonalban, az FC Málaga együttesében és a német első osztályban, a Hamburger SV-ben –, az előző fél évben viszont nem volt csapata, és szabad igazolhatóként szerződtette őt a dél-borsodi klub.
A kövesdieknél új játékosok is feltűntek, Szivacski Donát, a 27 éves jobb oldali védő, az NB II-es Vasas FC-ből érkezve ült le a sárga-kékek kispadjára, Hegedűs Levente, 18 éves középpályás, az NB III Nyugat csoportjában szereplő III. kerületi TVE-ből jött, de ő nem lépett pályára. A kispadon lévők közül Zahary és a harmadik számú kapus, Juhász I. járt hasonlóan. 
Hiányzott a meccsről, a kövesdi keretből, Cseri és Illés B., akik sérülés miatt nem voltak bevehetők, illetve a Brtan, Ugrai Karnitski trió, akikre nem számítanak tavasszal, továbbá a fiatal Losontin, aki szombathelyi Illés Akadémia játékosa lett.
A vasárnapi meccset végül megnyerte az MZSFC, így a sárga-kékek – az első három felkészülési meccsen elszenvedett vereségek után – sikerélménnyel tudtak hangolni az év első tétmérkőzésére. 


Mezőkövesd Zsóry FC – Nyíregyháza SFC 4-3 (2-2, 3-3)
Mezőkövesd, zárt kapuk mögött. V.: Zimmermann. 
Mezőkövesd Zsóry FC: Piscitelli (Kovácsik, 91.) – Kállai K. (Szivacski, 91.), Pillár (Szolgai, 91.), Beriashvili (Lukic, 91.), Vajda S. (Kojnok, 80.) – Gomis (Nagy G., 91.), Cseke (Kállai Z., 91.) – David Babunski (Hedlund, 71.), Molnár G. (Bőle, 91.), Samperio (Szilágyi, 57.) – Drazic (Szalai, 91.). Vezetőedző: Kuttor Attila. 
Nyíregyháza SFC: Dala (Fejér, 91.) – Baki (Tamás O., 91.), Alaxai (Temesvári, 91.), Gengeliczki (Deutsch, 91.) – Farkas B. (Pataki, 91.), Toma (Vass, 91.), Kesztyűs (Sigér, 91.), Kovácsréti (Nagy B., 91.) – Nagy D. (Herjeczki, 91.), Myke (Novák, 91.), Géresi (Beke, 91.). Vezetőedző: Tímár Krisztián. 
Gólszerző: Drazic (20., 90.), David Babunski (40.), Lukic (100.), ill. Myke (15.), Kovácsréti (35.), Nagy B. (54.). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!