Labdarúgás

2024.01.12. 12:38

Egy gól esett a Kövesd – Fradi meccsen

Felkészülési mérkőzésen a Mezőkövesd Zsóry FC gárdája a Ferencvárosi TC csapatát fogadta.

A zöld-fehérek nyerték az összecsapást

Fotó: MZSFC

Két NB I-es labdarúgócsapat is az első felkészülési találkozóját játszotta pénteken, Mezőkövesden, a Zsóry edzőcentrumban. A dél-borsodi sporttelepen edzőtáborozott Ferencvárosi TC együttese, haza utazása előtt a házigazda Mezőkövesd Zsóry FC gárdája ellen lépett pályára, 2x35 perces, zárt kapus mérkőzésen.

Fotó: MZSFC/Csendes Szonja

Eredetileg úgy volt, hogy mindkét csapat mindkét játékrészben új sorokat vet be, de ezen végül a Kövesd változtatni kényszerült, Zahary kisebb sérülése miatt nem tudta vállalni a játékot, külön edzett, így Beriashvilinek jutott két félidő. A hidegben, az első félidő napsütését követő csípősségben.

A fővárosi együttes bő keretéből többen nem jutottak lehetőséghez, viszont a két új fiú, Kenan Kodro, a bosnyák, spanyol támadó, aki a Fehérvár FC-től érkezett, és Habib Maiga, az elefántcsontparti középpályás, akit a francia Metztől igazolt az FTC, szóhoz jutott.

A Kövesdről

Az MZSFC új fiúi közül egy húzott szerelést, Szilágyi Szabolcs, a román U20-as válogatott középpályása, akit a Vasas FC-től szereztek meg a kövesdiek. A másik friss szerzemény, Bőle Lukács, a Paksi FC-től érkezett támadó, sérülése miatt nem tudott pályára lépni, és a tervek szerint a jövő hét elején folytatja a munkát Kövesden.

Mezőkövesd - Ferencváros
Fotó: MZSFC/Csendes Szonja

A dél-borsodi csapatnál két fiatal, U20-as labdarúgó is lehetőséget kapott: Szolgai Máté, a szlovák Dunajskaja Sterda 20 éves középpályása, aki szlovák utánpótlás válogatott, illetve a Debreceni VSC-től érkezett, az ősszel az ottani tartalékcsapatban, az NB III-as gárdában szerepelt támadó, Kócs-Washburn Erik.

És ha már fiatalok: nincs már a kövesdieknél az ukrán, magyar kettős állampolgárságú Olekszandr Koszovscsuk, a 18 éves játékos, aki a Budapest Honvéd utánpótlásából érkezett próbajátékra a múlt héten.

Érdekesség, hogy a kövesdiek keretéhez tartozó három labdarúgó, Ugrai, Brtan és Karnitski nem kapott lehetőséget Kuttor Attila vezetőedzőtől, azok után, hogy a múlt heti első tréningen sem vettek részt, és helyette Tóth László szakmai igazgatóval egyeztettek a jövőjükről. Amely a jelek szerint nem lesz nagy, Mezőkövesden.

MZSFC/Csendes Szonja

A hármakon kívül még egy játékos, az ifjú kapus, Juhász István maradt le a kövesdiek keretéből a meccsről, ám a fenti trióval szemben, az ő neve legalább szerepelt a mérkőzés jegyzőkönyvében. 

Az MZSFC a következő edzőmérkőzést szintén a Zsóry edzőcentrumban játssza, szerdán 11.00-tól az NB II-es Budafoki MTE csapatát fogadják.

Fotó: MZSFC/Csendes Szonja

Labdarúgás: felkészülési meccs

Mezőkövesd Zsóry FC – Ferencvárosi TC 0-1 (0-1)
Mezőkövesd, zárt kapuk mögött. V.: Takács T. 
Mezőkövesd Zsóry FC I. félidő: Piscitelli – Kállai K., Pillár, Beriashvili, Vajda S. – Gomis, Cseke – Cseri, David Babunski, Molnár G. – Drazic. Mezőkövesd Zsóry FC II. félidő: Kovácsik – Kojnok, Lukic, Beriashvili, Nahirnij – Szolgai, Nagy G. – Kócs-Washbrun, Szilágyi, Kállai Z. – Szalai. Vezetőedző: Kuttor Attila. 
Ferencvárosi TC I. félidő: Varga Á. – Botka, Aaneba, Cisse, Civic – Maiga – Kehinde, Szabó Sz., Loncar, Katona – Pesic. Ferencvárosi TC II. félidő: Szécsi – Makreckis, Wingo, Baráth, Ramírez – Besic – Kharaishvili, Gojak, Abu Fani, Lisztes – Kodro. Vezetőedző: Dejan Stankovic. 
Gólszerző: Loncar (24.).

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!