MLSZ

2023.12.15. 07:00

72 milliárdos költségvetés, közgyűlés jövő áprilisban

Boon.hu

Forrás: mlsz.hu

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége december 4-i ülésén elfogadta a szervezet 2024. évi szakmai és pénzügyi tervét, amely 72,134 milliárd forint bevétellel, valamint 71,669 milliárd forint kiadással, vagyis 465 milliós eredménnyel számol.

A szövetség honlapján megtalálható anyag szerint az elnökség felhatalmazta a főtitkárt, hogy a 2024. évi szakmai és pénzügyi tervet az alábbi kiegészítéssel hajtsa végre: 1. A működés folyamatossága és a pénzügyi egyensúly biztosítása érdekében, az évközben jelentkező, nem tervezett kiadások fedezetére, valamint a betervezett, de nem realizált bevételek pótlása érdekében mindenekelőtt az elfogadott stratégiában és az üzleti tervben elfogadott szakmai célokra a szövetségi tartalék és az általános tartalék felhasználásáról döntést hozzon, 2. Az Alapszabály és a Gazdálkodási Szabályzat szerint jelentős kiadásnak minősülő, de a jóváhagyott pénzügyi tervben nevesített kiadásokra saját hatáskörben kötelezettséget vállaljon, 3. A kiadások folyamatos biztosítása érdekében az MLSZ számlavezető pénzintézetével megkötött szerződés alapján szükség szerint likviditási célú hitel lehívásáról intézkedjen, 4. A látvány-csapatsport támogatások és a központi költségvetési (állami) támogatások között, valamint a támogatások keretében megtervezett kiadási jogcímeken belül – a jóváhagyott támogatási célokra figyelemmel, a tervben szereplő programok finanszírozása érdekében – indokolt esetben átcsoportosítást kezdeményezzen.

Az MLSZ  2023-as pénzügyi tervében 68,91 milliárdos bevétel, és 67,95 milliárdos kiadás szerepelt, ami azt jelenti, hogy jövőre mintegy 3,2 milliárd forinttal növekedik a bevétele - tudta meg a boon.hu.

Az elnökség felkérte az MLSZ elnökét, hogy az MLSZ 2024. évi szakmai és pénzügyi tervét elfogadásra terjessze a 2024. április 5-én megtartásra kerülő küldöttközgyűlés elé. Az esemény helyszíne majd a Telkiben található Globall Football Park & Sporthotel lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!