Labdarúgás

2023.11.01. 19:29

A DVTK bulizhatott a Balatonon

A Magyar Kupában sikerrel vette az akadályt a diósgyőri labdarúgócsapat.

Bényei (pirosban) szerezte a harmadik gólt

Fotó: Árvai Károly

A labdarúgó Magyar Kupa 4. fordulójában, a 16 közé jutásért megrendezett mérkőzésen az NB II-es BFC Siófok vendége volt szerdán este a Diósgyőri VTK élvonalbeli csapata.

 

A piros-fehérek múlt szombati, a Fehérvár FC elleni, idegenbeli 4-0-s vereséget hozott mérkőzésének kezdőjéből hatan hiányoztak, Odyntsov, Gera, Stephen, Pernambuco és Pozeg Vancas a rotáció jegyében a kispadra került, Bárdos pedig ezúttal nem volt keretben. Ezek miatt jutott lehetőséghez Sentic, Bokros, Chorbadzhiyski, és a négy nappal ezelőtti meccsen becserélt Farkas D., Lukács D. és Holdampf. Érdekesség, hogy a Székesfehérváron kiállított Szatmári és Farkas D. is kezdőként kapott bizalmat, illetve, hogy másfél hónap után, sérülését követően keretbe, a cserék közé került Feuillassier.

Vendég gólok

A meccs úgy kezdődött, hogy a hazaiak 4-5-1-es felállásban kettős védőfalat húztak a kapujuk elé, amit a 11. percben horpasztott be a 4-2-3-1-et játszó Diósgyőr, miután Lukács D. jobbról érkező beadását Klimovich 8 méterről a kapu jobb oldalába fejelte (0-1).

Ezután volt egy rövid időszak, amikor a Siófok megpróbálta eltüntetni a hátrányát, ám egy veszélyes fejesük után ismét a DVTK ragadta magához a kezdeményezést. A piros mezesek birtokolták többet a labdát, és Lukács D. volt az, aki megduplázhatta volna a vendégek előnyét, ám előbb a kapusba lőtt, valamivel később pedig labdavezetés helyett passzolni próbált. Az első félidő végén Holdampfnak volt egy nagy gólszerzési lehetősége, aminél Winter védett, majd a játékrész utolsó másodpercében Bokros passza után Edomwonyi fordult kapura, és 15 méterről a kapu bal oldalába lőtt (0-2). Érdekesség, hogy annyira utolsó másodperces volt ez a találat, hogy a 45. perc letelte után a játékvezető a gólt kötelezően követő középkezdést sem tartotta érdemlegesnek elvégeztetni.

A második félidőből alig telt el pár perc, amikor váratlanul szépített a Siófok, az 51. percben Schildkraut a 16-os bal sarkáról ívelt a hosszú felső sarokba (1-2).

Ez a találat meghozta a hazaiak játékkedvét, sokkal jobban igyekeztek az egy, egy elleni párharcokban, és egyre többet tartózkodtak a diósgyőriek térfelén. A 60. percben egy hajszál hiányzott az egyenlítésükhöz, Schildkraut lövésénél Sentic kapus a kapufát is igénybe vette a mentésnél. Ezt követően a vendégek szakvezetője előbb egy hármas cserét vetett be, majd rövid idő alatt mind az öt változtatási lehetőségét kihasználta, és arra terelgette volna a történéseket, hogy a DVTK támadójátéka aktívabb legyen. Obounet volt az, akiben volt dinamika a friss erők közül, egy kapufát is összehozott, de mégsem ő, hanem Bényei zárta le a nyitott kérdést, a meccset, a 88. percben Pernambuco passza után 15 méterről a kapu jobb alsó sarkába lőtt (1-3).

Ez a találat a gólöröm mellett a továbbjutás megünneplésére is okot adott a 200 fős DVTK szurkolótábor számára. 

Labdarúgás: jegyzőkönyv
BFC Siófok – Diósgyőri VTK 1–3 (0–2)
Siófok, 500 néző. V.: Derdák (Huszár, Országh).
BFC Siófok: Winter – Major, Polényi, Csató, Varjas Z., Varga B. – Szedlár (Girsik, 68.), Nemes (László D., 68.), Kitl M. (Horváth P., 91.), Schildkraut (Szaka, 91.) – Dénes Cs. (György N., 80.). Vezetőedző: Dragan Vukmir.
Diósgyőri VTK: Sentic – Farkas D., Szatmári, Chorbadzhiyski, Bokros – Holdampf (Pozeg Vancas, 65.), Vallejo – Lukács D. (Pernambuco, 65.), Klimovich (Bényei, 78.), Acolatse (Obounet, 72.) – Edomwonyi (Kampetsis, 65.). Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.
Sárga lap: Obounet a 75. percben.
Gólszerző: Klimovich (0-1) a 11., Edomwonyi (0-2) a 45., Schildkraut (1-2) az 51., Bényei (1-3) a 88. percben. 
Jók: Winter, Polényi, Schildkraut, ill. Szatmári, Vallejo, Lukács D., Obounet. 
Dragan Vukmir: – A DVTK erős csapat, ezt ma is bizonyította, a mi keretünk szűkösebb, de gratulálok mindkét csapatnak a játékhoz. Küzdelmes mérkőzés volt a mai, a Diósgyőr megérdemelten nyerte meg a találkozót. 
Kuznyecov Szergej: – Továbbjutottunk, ez volt a cél. Ezen a mérkőzésen az volt szándékunk, hogy minél több labdarúgónak játéklehetőséget adjuk, a kulcsjátékosok egy részét pihentettük szombatra. Voltak jó részek, pillanatok, de hamarabb le kellett volna zárni a mérkőzést, gólt, gólokat kellett volna szerezni. Sajnos, sokszor egy picit többet csináltunk, mint kellett volna, de a lényeg, hogy várhatjuk az újabb kupasorsolást. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!