Labdarúgás

2023.09.15. 15:00

Tízből csak kettő-három, de megpróbálják

Szombaton 15 órától kezdik a putnoki Várady Béla Sportközpontban a PFC – Budafoki MTE Magyar Kupa mérkőzést.

Fotó: Vivien Reményi

Amelyik együttes győz, az várhatja majd izgalommal a hétfő kora esti sorsolást, amikor is majd a negyedik kör párosításait fogják elkészíteni. A hazai együttes pillanatnyilag az élen áll az NB III Észak-keleti csoportjában, míg a vendég fővárosiak az NB II-ben jelenleg a negyedik pozíciót foglalják el.

– Felfokozott hangulatban várjuk a mérkőzést – közölte Szala Ákos, a putnokiak vezetőedzője. – A tavalyi egyik kupadöntős érkezik hozzánk, nagy teljesítmény volt tőlük, hogy bejutottak a fináléba. Nem mi vagyunk a meccs esélyesei, de szeretnénk borítani a papírformát. Egész héten jó hangulatban készült a csapat, minden alapunk meg van, volt rá, hogy ez így legyen. Tudjuk, hogy tíz találkozóból hét-nyolc olyan eredménnyel végződne, ami ellenfelünknek jó, és talán kettő-három olyannal, ami nekünk, ami a mi továbbjutásunkat jelentené. Próbáljuk megragadni az esélyt, hogy ez az alkalom az utóbbi legyen. A Budafok élcsapatnak számít az NB II-ben, egy masszív gárdáról beszélhetünk, amelynek gyors szélsői vannak, rutinos, sok párharcot megélt játékosai. Természetesen kielemeztük a futballjukat, ehhez igazítva, minimális változtatással szeretnénk a saját játékunkat nyújtani. Célunk a továbbjutás, eltiltottunk nincs, apró sérülések voltak, vannak, a visszatérőktől is függ, hogy milyen tizeneggyel fogunk kiállni.

A PFC várható kezdőcsapata: Mészáros – Galacs, Arday, Tordai, Nemes – Vattay, Sztankó, Dobrovolszki – Komári, Boros, Bökönyi.

Megyei foci hírek a boon.hu oldalán itt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!