KolorCity Kazincbarcikai SC

2023.09.08. 11:02

Magyar gyökerű paraguayi jött Borsodba

Morínigó minden bizonnyal már szombaton lehetőséget kap Csábi József vezetőedzőtől.

A 2023/2024-es átigazolási szezon végén újabb labdarúgó leigazolást jelentett be az NB II-ben szereplő KolorCity Kazincbarcikai SC csapata. Az észak-borsodi klub ugyanis egy évre kölcsönvette az ugyancsak második vonalbeli ETO FC Győrtől Nicolas Morínigót. A 2000-ben a paraguayi Asunciónban született támadó – aki magyar gyökerekkel, és magyar útlevéllel is rendelkezik – már csatlakozott az együtteshez. Az U18-as válogatott játékos 193 centiméter magas, klasszikus center, jó felépítésű, jól tartja meg a labdát és gólérzékeny. Morínigó idén januárban érkezett a jelenleg listavezető Rába-partiakhoz, a CS Ameliano alakulatától. Az ETO-nál tavasszal öt találkozón 239 percet játszott, míg az aktuális pontvadászatban két mérkőzésen 38 pernyi lehetőséget kapott. A KBSC szombaton – a válogatott szereplése miatt – felkészülési mérkőzést játszik, mégpedig 11 órától az NB I-es Diósgyőrrel, a DVTK stadionban. A kilencven perc zárt kapus lesz, és Morínigó minden bizonnyal már lehetőséget kap Csábi József vezetőedzőtől.

Megyeri, Kozármisleny

A barcikaiak az alábbiakról is hírt adtak:

Dóra Donát és Boros Zsombor a folyamatos és több játéklehetőség érdekében visszatértek anyaegyesületükhöz. Ugyanis a keret kialakítása és a felkészülés során a posztjukon olyan versenyhelyzet alakult ki, ami alapján ez volt számukra a legoptimálisabb döntés. Megyeri Gábor kapust pedig fél éves időtartamra kölcsönadta a Kozármislenynek a KolorCity Kazincbarcika. Fontos kiemelni, hogy a kapus kapcsán valamennyi körülményt, a játéklehetőségét, az eddigi teljesítményét; fontos szakmai és emberi szempontokat, továbbá Gábor szándékát, véleményét is alaposan mérlegelve hozta meg a döntést a klub.

 – írták.

Szintén a Barcikához kapcsolódik, hogy a csapat a Magyar Kupa 2023/2024-es sorozatának 3. fordulójában a jövő hét végén idegenben lép pályára. Kurdicsék szeptember 16-án, szombaton az NB III-as Békéscsaba 1912 Előre vendégei lesznek a Kórház utcai stadionban. A sorsolás után közvetlenül még úgy volt, hogy ezt a meccset 15 órától kezdik, azonban a hazaiak hivatalosan kérték, hogy a mérkőzés 17 órakor indulhasson. Ebbe a módosításba a borsodiak belementek, a szövetség illetékes bizottsága pedig elfogadta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!