MVLC

2023.09.30. 16:49

Kiütéses fővárosi siker

Budapesten szállt vízbe szombaton délidőben a miskolci vízilabdacsapat

Tóth Zoltán

E.ON Férfi OB I. vízilabda Bajnokság.

Fotó: Bujdos Tibor

Az országos bajnokság negyedik fordulójában az A-Híd Vasas-Plaket vendégeként a Komjádi uszodában mérkőzött meg a PannErgy-Miskolci VLC vízilabda csapata. Az már a találkozó előtt egyértelmű volt, hogy ezúttal a házigazdák az abszolút esélyesei a találkozónak. A Bajnokok Ligájában is érdekelt csapat lényegesen jobb játékerőt képvisel a miskolciaknál. Nem is lehetett más célja Vidumanszky László legénységének, mint az, hogy elejét vegyék a nagyarányú hazai sikernek.

Ahogy az várható volt, a piros-kékek nagy elánnal vetették magukat a küzdelembe, s igyekeztek már az első negyedben meggyőzni a vendégeket arról: nem sok esélyük van ezen a napon ellenük. Nem kis meglepetésre mégis a miskolciak szerezték az első gólt Szalai révén, mi több, később érvénytelen találatot is szereztek. Emberelőnyös góllal vették át a vezetést a fővárosiak, miközben Moravcsik bravúrt bravúrra halmozott a háromgólos hazai vezetés ellenére.

A második negyedben folytatódott a vendégek remek védőmunkája, miskolci időkérés után Bikki-Petró ragasztott nagy gólt a hazai felsőbe, ennek ellenére nyílt az olló, már 7-2 is volt a vendéglátók javára, amikor Moravcsik bravúrjai, majd remek lövések után már közeledett a vendégcsapat, így a nagyszünetre 7-4-el vonultak a játékosok.

Térfélcsere után folytatta remek védőmunkáját a borsodi gárda, Varga a „Széna-térről” lőtt káprázatos gólt, majd Krasznai ötösével már csak egy gól volt közte! Ezt követően a Vasas kért időt, rendezendő a sorokat, ami sikerült is, hiszen végül ezt a negyedet 5-2-re nyerték.

A záró szakaszban Dubinák nyitotta a gólok sorát, de Dala mázlista gólja talán elbizonytalanította a vendégeket, mert egyre növelte előnyét a nemzetközi szinten is érdekelt piros-két gárda, s végül nyoc gólos különbséggel győzött – tegyük hozzá, nem érdemtelenül.

E.ON férfi vízilabda OB I. 4. forduló

A-Híd Vasas-Plaket – PannErgy-Miskolci VLC 16-8 (4-1, 3-3, 5-2, 4-2)

Komjádi uszoda, 85 néző. V.: Kun, Kollár.

A-Híd Vasas-Plaket: Lévai – Rasovic (3), Dedovic (3), Randelovic (1), Sélley-Rauscher (1), Bátori (2), Burián(0). Csere: Ragács (0), Dala (1), Konarik(1), Bedő(1), Batizi (2), Lakatos (1), Vezetőedző: Szlobodan Nikics

PannErgy-Miskolci VLC: Moravcsik – Oltean (2), Tanczer (0), Nagy N. (0), Szalai (1), Krasznai ( 2 ), Várkonyi (0). Csere: Dubinak (1), Molnár G. (0), Varga B. (1), Kasza ( 0), Hok (1). Vezetőedző: Vidumanszky László.

Kipontozódott: Tanczer, Varga, Oltean

Szlobodan Nikics: - A harmadik negyedet sajnálom, no meg azt, hogy a másodikban egálban voltunk. A végére szerencsére összekapták magukat a fiúk, jó felkészülés volt ez a találkozó a szerdai Bajnokok ligája találkozónkra. A Miskolc két negyedben remekelt, ehhez jár a gratuláció.

Vidumanszky László: - Más kávéház a Vasas, de a harmadik negyedig sikerült meglepni őket remek védőmunkánkkal. Ha támadásban is ilyenek lettünk volna, s kihasználjuk lehetőségeinket, szorosabb is lehetett volna a végeredmény. Tanulnunk kell ebből a mérkőzésből, s ezt fel kell használnunk a jövőbeni meccseinken.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!