Kerékpár

2023.09.20. 13:28

Huszadik alkalommal tekerhetnek az Üveghuta-kupáért

A jubileumi, XX. Üveghuta-kupa elnevezésű hegyi kerékpáros időfutamot október 8-án, vasárnap, 10.00 órától rendezi meg a Kis-Galya Közhasznú Sportegyesület. A kedvezményes előnevezésre szeptember 30-ig van lehetőség az egyesület honlapján.

Üveghuta-kupa

Fotó: Vigh Attila

A Bükkszentlászló és Bükkszentkereszt közötti, az országúti és MTB kerékpárosokat egyaránt nyeregbe szólító 5,3 km-es hegyi időfutam-versenyt húsz egyéni és két páros kategóriában írták ki. A maximum 220 kerékpárost fogadó verseny fővédnöke Solymosi Konrád Ferenc, Bükkszentkereszt polgármestere. A „Baráti párosok” kategóriában nincs korcsoport megkötés. A „Családi párosok” kategóriájában 1 gyermek (2010-ben és utána született) és 1 szülő, vagy nagyszülő nevezhet. A családi kategóriában igazolt (licences) versenyzők nem indulhatnak.

Rajtszám átvétel, illetve helyszíni nevezés a fennmaradó, vagy visszamondott helyekre a verseny napján, Bükkszentlászlón (gps: 48.067876, 20.678825), a rajt területén 8.30-10.30 között.

Fontos, hogy az útvonal 9.30-tól 13.00 óráig teljesen le lesz zárva a forgalom elől.

A verseny előtt és alatt csak körbe, Lillafüred felé lehet majd közlekedni. Ez vonatkozik a visszaguruló kerékpárosokra és a versenyzők kísérőire is. Az útlezárást az utolsó induló célba érkezése után oldják fel.

Az első versenyző Bükkszentlászlón, 10 órakor rajtol, akit félpercenkénti indítással, a nevezési sorrendben folyamatosan követnek a többiek. Becsatolt kerékpáros fejvédő használata kötelező, hiánya kizárást von maga után. A célt Bükkszentkereszt határában (gps: 48.068483, 20.648284), a kőkeresztnél jelölik ki. Az eredményhirdetést Bükkszentkereszten, a szabadtéri színpadnál tartják meg. A korcsoport győztesek Császári Éva üvegfestő által kézzel festett kupákat, a második és harmadik helyezettek Bükkszentkereszti Üvegműves Ház által készített érmeket, valamennyi dobogós a helyi termelők felajánlását, helyi termékekből álló ajándékokat kapnak. Bükkszentkereszt három szintes parkolójában minden távját befejező versenyző emblémázott üvegpoharat (rajtszám ellenében) és Bükkszentkereszt Önkormányzata jóvoltából juhtúrós sztrapacskát kap (étkezési jegy ellenében), melyhez jól csúszik majd a D24 itala.

Hasznos információ lehet, hogy október 7-én, szombaton ismét megrendezik a Bükkszentkereszti Gombanapokat, család- és gyermekbarát programokkal, színvonalas koncertekkel, előadásokkal és kézműves vásárral, no meg a nagy hagyománnyal rendelkező főzőversennyel.

Bővebb információ a rendező Kis-Galya Közhasznú Sportegyesület oldalán található, illetve Sikter Zsuzsanna főszervezőtől kérhető a +36-30-206-3602-es telefonszámon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!