Rali

2023.09.28. 07:00

Hetven páros koptatja az aszfaltot

Miskolc - A hétvégi ORB2-es és ORB3-as versenyen mindkét sorozatban bajnokot avatnak Diósgyőrben.

Marosréti Ervin

Csomós Miklós is rajthoz áll Diósgyőrben

Fotó: ME

Izgalmas napok következnek a rali szakág életében, hiszen a HUMDA Országos Rally Bajnokság másod - és harmad osztályában befejeződik a küzdelem. Az előttünk álló hétvégén mindkét sorozatban bajnokot avatnak, hiszen az eddigi versenyek után még nyílt a küzdelem. Az I. Hell Diósgyőr Rally kapcsán a hét közepén megjelent a nevezési lista, és ismertté váltak a gyorsasági szakaszok helyszínei is.

Az ORB2 mezőnyét 32, az ORB3-ét pedig 28 páros alkotja, de a futamon a Teszt kategóriában az első osztályú liszensszel rendelkező kettősök is indulhatnak. Számukra azért érdekes a kétnapos száguldás, mert a jövő hétvégén a Rally Hungary-n számukra is véget ér a szezon, a diósgyőri futam pedig jó lehetőséget nyújt arra, hogy ráhangolódjanak az utolsó feladatukra.

Jön a bajnok

Az élmezőny tagjai közül a rali Európa bajnokságon kiválóan szereplő Csomós Miklós lesz jelen, előfutóként azonban a korábbi négyszeres magyar bajnok ralis, Herczig Norbert is autóba ül.

– Utoljára 2016-ban volt szerencsém ilyen szerepben a mezőny előtt végigmenni a pályán. Akkor Igor Bacigállal három futammal a bajnokság vége előtt megszereztük az összetett első helyet, és a soron következő Kassa Rally-n előfutók voltunk - tekintett vissza Herczig Norbert. - Jó emlékeim vannak ezzel a feladattal kapcsolatban. Aki már rajtolt el ezon a vidéken, tudja, hogy milyen közönség van Borsodban. A ralit nem csak szeretik, hanem értik is. Bízom benne, hogy a szervezők mernek majd nagyot álmodni, és a jövőben akár elsőosztályú futamnak is újra házigazdái lehetnek.

Bükkszent ötször

A gyorsaságikat a Bükkben rendezik meg. A hazai ralisport egyik tradicionális és közkedvelt helyszínén mérhetik össze erejüket a párosok. A mályinkai mellett a Bükkszentlászló - Bükkszentkereszt szakaszt mindkét  irányban teljesítik az egységek. Az ORB2 és a Teszt mezőnye szombaton és vasárnap, míg az ORB3 szombaton koptatja az aszfaltot.

DVTK Sportliget

A ralis hétvége központja a DVTK Sportliget lesz. A multicsarnokban az adminisztratív átvételeket tartják meg, és itt fog dolgozni a versenyirányítás is. A labdarúgó stadionnál állítják fel a szervizparkot, és itt lesz szombaton az ORB3, vasárnap pedig az ORB2 és a Teszt kategória díjkiosztó ünnepségét. A rendezvényhez kapcsolva számos aktivitással és családi programmal készülnek a szervezők és a fő partner, éppen ezért nem csak a gyorsasági szakaszokra, hanem a stadion környékére is érdemes lesz kilátogatni.

A futam teljes távja meghaladja a 316 kilométert, ebből a gyorsaságik több mint 76 kilométert tesznek ki. Az ORB3 esetében a szakaszok össztávja megközelíti a 43 kilométert.

Az I. Hell Diósgyőr Rally programja

Időpont: 2023. szeptember 29. - október 1.

A verseny során értékelt mezőny: HUMDA ORB2, HUMDA ORB3, Teszt

Szeptember 29., péntek

7.00, Adminisztratív átvétel

Helyszín: DVTK Multicsarnok

17.00, Technikai átvétel

Helyszín: Miskolc Autóház

ORB2

Szeptember 30., szombat

Gyorsasági szakaszok

9:28, GY1 - Mályinka/1

10:36, GY2 - Bükkszentlászló/1

13:39, GY3 - Mályinka/2

14:47, GY4 - Bükkszentlászló/2

Október 1., vasárnap

Gyorsasági szakaszok

7:48, GY5 - Mályinka/3

8:46, GY6 - Bükkszentkereszt/1

10:34, GY7 - Bükkszentkereszt/2

12:22, GY8 - Bükkszentkereszt/3 (ORB2 Power Stage)

12:32, Céldobogó, DVTK Stadion

11.00 - A díjkiosztó ünnepség előtt családi programokkal, aktivitásokkal várunk mindenkit a DVTK Stadionnál

ORB3

Szeptember 30., szombat

Gyorsasági szakaszok

10:18, GY1 - Mályinka/1

11:26, GY2 - Bükkszentlászló/1

14:29, GY3 - Mályinka/2

15:37, GY4 - Bükkszentlászló/2 (Power Stage)

16:22, Céldobogó, DVTK Stadion

Még több rali hírek, eredmények a boon.hu oldalán itt!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!