Kosárlabda

2023.09.23. 20:57

Elsőre jó volt, a végén fordítottak

Idegenbeli sikert ért el szombaton a tiszaújvárosi férfi kosárlabdacsapat, a bajnokság nyitányán.

Győzelemmel kezdte ez évadot a Phoenix (színes mezben)

Fotó: Pesti József

Férfi kosárlabda NB I/B Zöld csoport, 1. forduló

Veszprém KK – Tiszaújvárosi Phoenix KK 83-85 (26-13, 23-23, 20-26, 14-23)
Veszprém, 100 néző. V.: Esztergályos, Csák, Magyari. 
Tiszaújvárosi Phoenix KK: Kocsis 2, Lakatos 10/6, Csák 13/3, Bán 7/3, Okoh 10. Csere: Gáspár B. 20/6, Kiss K. 4, Molnár B. 3, Orliczki 7, Kovács Z. 9. Edző: Lekli József. 
Lekli József: – Az első negyedet jól kezdtük, de 11-11 után volt egy hullámvölgyünk, amikor egy kicsit megrogyott a csapatunk, az ellenfelünk pedig elhúzott. Ekkor szétesett a társaság fejben és ránk erőltette a Veszprém az akaratát. De ahogy visszajött az energiánk és elkezdtünk játszani úgy, ahogy tudunk, fokozatosan csökkentettük az eredményt és megfordítottuk a mérkőzést. Hozzáteszem, többször volt olyan, amikor már közel voltunk ehhez előtte is, ám ilyenkor rossz döntéseket hoztunk. Nagyon örülök annak, hogy a végén sikerült megfordítani és megnyerni a meccset, különösen annak fényében, hogy nagyon rossz triplaszázalékkal dobtunk. Ugyanakkor a körtéből tudtunk ötven pontot dobni, jók voltak a leindításaink és a második esélyből is eredményesek tudtunk lenni, úgyhogy gratulálok a srácoknak. Elég jó első mérkőzés volt.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!