Kosárlabda

2023.09.21. 15:00

Az első nyolcban, de jó a tizedik is

A miskolci egyetemisták két szezont követően tértek vissza a honi férfi kosárlabdázás második vonalába, a Piros csoportba, azt követően, hogy az előző szezonban a legjobbnak bizonyultak a Zöld csoportban (harmadosztály), a döntőben megverve a Budafokot. A MEAFC-Miskolc most elkezdi a 2023/2024-es évadot, az első fordulóban, pénteken 17.30-tól az Egyetemi körcsarnokban az Újbuda MAFC lesz a riválisuk.

Váczi Péter vezetőedző együttese augusztus 7-én kezdte meg hat hetes alapozó edzését, a bajnokcsapatból – a szezon befejeztével – távozott Csák Bence, Cseh György, Szögi Ádám és Raheem Williams, míg Orliczki Mátyás – kölcsönben – Tiszaújvárosban folytatja. A klub öt út játékost igazolt: Tóth Bencét (1-2 poszt) Ceglédről, Velkey Gézát (2-3 poszt) Kecskemétről, Czirbus Józsefet (4-5 poszt) Jászberényből, Gadus Bogdánt (1 poszt) a DEAC-ból, Debreceni Olivért (2-3 poszt), aki szintén a DEAC-ból csatlakozott az egyetemiekhez. Sándor Bence – Tiszaújvárosból kölcsönben – újra a MEAFC-Miskolcban játszik. A korábbi keretből maradt az egyetemisták kötelékében Kozák Márton, Kozák Bertalan, Pintér Dávid, Lippai Szabolcs, Nyíri Bence, Gerőcs Bálint, Molnár Levente és Ragályi Levente. További változás, hogy a szakmai stábhoz visszatért Szollár Gergő, mint erőnléti edző, így Béres Dáviddal együtt, már hárman osztják meg a feladatokat.

– A tizennégy fős keretünkből heten megfelelnek annak a bizonyos fiatal szabálynak, mely szerint egy 2003-ban, vagy később született játékosnak végig a pályán kell lennie – kezdte Váczi Péter. – Ezt a tényt, hogy csapatunk fele felnőtt, a másik fele nem, kihasználtuk a felkészülés során, hogy a korból adódóan megjelenjen a lendület, a sebesség. Tavalyhoz képest valamelyest alacsonyabbak lettünk, a Piros csoport mezőnyét tekintve különösen nem számítunk magas társaságnak, így azokra az adottságokra építünk, próbálunk építeni, melyek vannak. Figyeltem a srácokat, mennek, ahogy csak tudnak, ,,felszántják a pályát", akarnak, meg van a saját belső motivációjuk.

Még nem volt ismert

A MEAFC-Miskolc nem takarékoskodott a pontokkal a felkészülési csatákon, átlagban 85-90 egységet szórtak az ellenfelek kosarába.
– Nyolc felkészülési találkozót játszottunk, meccseltünk oda-vissza az egriekkel, és a Tiszaújvárosi Thermálfürdő Phoenix KK-val, a hazai rendezésű VI. Szaniszló Sándor Emléktornán előbb a Salgótarjánt győztük le, aztán a döntőben a DEAC U23-at. Örülök, hogy elmondhatjuk, amióta Sanyi bácsira emlékezünk, azóta először tudtuk itthon tartani a kupát – nyilatkozta Váczi Péter, aki folytatta a felsorolást: – Volt egy összecsapásunk a szlovák második ligás kassaiakkal, valamint az Újbuda MAFC-cal. A sors fintora, hogy amikor lekötöttük ezt a felkészülési találkozót, még nem ismertük a sorsolást, aztán kiderült, hogy éppen velük találkozunk most, az első fordulóban. Szeptember 9-én volt az a mérkőzés, tehát nem olyan rég, a MAFC biztosan jól felkészült belőlünk, de semmi gond, igyekszünk majd előhúzni a tarsolyból egy-két újdonságot.

Arra a kérdésre, hogy mit vár a bajnokságtól, milyen helyezésben reménykedik, az alábbi választ adta a szakember.
– Az első helyre – amely automatikusan A-csoportos helyet ér – szerintem négy klub a legesélyesebb, a Cegléd, a PVSK, a MAFC és a Vasas – jegyezte meg Váczi Péter. – Igaz, hogy ,,lentről" jöttünk, de a két csoport csapatai azért elég jól ismerik egymást. A cél az, hogy az alapszakasz után legyünk benne az első nyolcban, azonban akkor sem fogunk sírni, ha kilencedikek, vagy tizedikek leszünk, ugyanis ez a két pozíció is még biztos bennmaradást jelentene. Nem szeretnénk hátrafelé nézegetni, hosszú távon az osztály stabil tagjai akarunk lenni. 

A tények


A férfi NB I/B Piros csoportjának mezőnye (14 csapat): BKG Prima Akadémia, Budafok, Ceglédi KE, Debreceni EAC U23, Hübner Nyíregyháza BS, Jászberényi KSE, MEAFC-Miskolc, Óbudai Kaszások, PVSK-Veolia, Phoenix MT-Fót, Salgótarjáni KSE, TF-Budapest, Újbuda-MAFC, Vasas Akadémia.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!