Jégkorong

2023.09.27. 09:35

Ahol csak tud, segít a hokitudor

A határmenti település születésnapja alkalmából sportkitüntetést is átadtak.

Kovács Zoltán (a hátsó sorban jobbról a második) a sátoraljaújhelyi ünnepség után

Fotó: Olvasónk

A Dr. Boda Pál Sport Díjat Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség szakmai alelnöke vette át a csaknem tizenötezer lelkes Sátoraljaújhely város polgármesterétől.

Mindenkinek segít

Szamosvölgyi Péter a városháza dísztermében tartott bensőséges hangulatú ünnepségen méltatta a budapesti sportembernek a jéghoki népszerűsítéséért, a gyerekek sportjáért és a műfaj létesítmény-fejlesztése érdekében végzett munkáját. Kiemelte, hogy a tisztségviselő gyakran megfordult Sátoraljaújhelyen, ahol eddig hasznos tanácsok egész sorával segítette a helyieket.

– Nagy meglepetést és örömet jelentett nekem az önkormányzat által nekem ítélt díj, amelyet köszönök a 762 éves város első emberének és a képviselő testület tagjainak – mondta a múlt pénteken tartott ceremónia után a sportágban nagy népszerűségnek örvendő vezető, majd hozzátette: – Máig járom az országot, ahol tudok segítek és ez így lesz a jövőben is.

Kovács Zoltán gyakran megfordul a miskolci ligamérkőzéseken, tornákon és szavait, észrevételeit, tanácsait a DVTK Jegesmedvék elöljárói is szívesen fogadják. 

Jó tudni


A magyar szövetség alelnökét 2020. február 4-én választották be a Hall of Fame-be, a Hírességek Csarnokába, amikor a Paul Loicq-díjjal ismerte el munkásságát a nemzetközi szövetség. Az alkalomból piros színű, nevére kiállított 14-es számú válogatott mezt vehetett át Luc Tardiftól, az IIHF elnökétől. Kovács Zoltán 1994-től hazai szövetségi titkár, majd 2017-ig főtitkár volt. Sok itthoni világbajnokság és torna megrendezésében vállalt kulcsszerepet. Az IIHF-ben az utánpótlás-bizottság, majd a jégpálya-bizottság tagjaként dolgozott.

A borítóképen: Kovács Zoltán (a hátsó sorban jobbról a második) a sátoraljaújhelyi ünnepség után | Fotó: olvasónktól

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!