Helyi sport

2023.09.17. 20:30

A miskolciak versenyzője lett a legjobb magyar a vb-n

A junior öttusa világbajnokságon a Swimming PC sportolója lett a legeredményesebb magyar nő.

Tóth Dorka

Fotó: UIPM

Egyéniben a nyolcadik, csapatban a negyedik helyen végzett Tóth Dorka, a miskolci Swimming PC sportolója a litvániai junior öttusa világbajnokságon. Szombaton, Druskininkai városában megrendezett fináléban, a 36 fős női mezőnyben négy magyar versenyző állt rajthoz. Közülük Tóth Dorka a vívásban 17 győzelemmel csak a 22. volt, az akadálypályán a 17. legjobbnak bizonyult, úszásban pedig a 25. lett, így a záró számot a futás-lövészetet csak a 22. helyről kezdhette, de mivel ebben az ötödik leggyorsabb volt, a 8. helyen ért célba. A további magyar versenyzők közül Gyugyi Laura a 12., Dulai Kinga a 18., Dobronyi Dorina pedig a 19. helyen zárt az egyéni vb-n, ám az előbbi két sportoló eredménye és Tóth Dorka értékes helyezése csapatban a 4. pozíciót jelentette Magyarország számára. 

Tóth Dorka a litvániai vb-n egy másik számban is elindult, a női váltóban világbajnoki ezüstöt szerzett kedden Basa Lilivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!