Sakk

2023.08.01. 18:02

Háromszázan játszottak

Ajkán rendezték a nyílt magyar rapid sakkbajnokságot.

Amely egyben a VIII. Csaba Árpád emlékverseny és az Ajkai Bányász Sportkör centenáriumi ünnepe is volt. A 13 fordulós versenyen csaknem 300-an ültek az asztalokhoz, 15+10 rapid időbeosztású partikat vívtak. A mezőny erejét mutatja, hogy az első 58 kiemelt mind címviselő volt, valamint hogy több 2700 feletti standard élővel rendelkező szupernagymester ült az asztalokhoz. 
A versenyt végül az ötszörös olimpiai aranyérmes, nyolcszoros orosz bajnok Peter Svidler nyerte 11 ponttal, félelmetes hajrát produkálva. A második-negyedik helyen holtverseny alakult ki a 10 pontos nagymesterek között, jobb mezőnyértéke miatt a második helyet végül a sokáig vezető iráni Maghsoodloo Parham érte el, harmadik pedig Sanan Sjugirov lett. A magyar rapid bajnok Balog Imre lett 9.5 ponttal, ugyanennyi pontot szerzett a második Balogh Csaba és a harmadik Aczél Gergely is. A magyar női rapid bajnok Hoang Thanh Trang lett 8 ponttal, második Terbe Julianna, harmadik Gaál Zsóka lett, mindketten 7.5 pontot gyűjtöttek – kaptuk a hírt az országos szövetség elektronikus közleményéből.  
Az indulók között vármegyénkben lévő klubok néhány játékosa is ott volt, az elsők közé azonban nem kerültek be. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!