Jégkorong

2023.07.14. 11:23

Torontóban a Jegesmacik

Nagy meglepetés érte Észak-Amerikában az itteni hokisport irányítóját

A tengerentúlon járt Egri István, a Miskolc Városi Szabadidőközpont igazgatója, a DVTK Jegesmedvék klubelnöke, aki több hétig kalandozott Amerikában és Kanadában.

Szívet melengető
– Pici túlzással azt mondhatom, hogy alig kaptam levegőt a torontói Hockey Hall of Fame-ben – kezdte hazaérkezését követően egyik sztoriját vármegyénk székhelyének egyik legismertebb és legrégebbi sportvezetője, majd így folytatta: – A különböző országok ligáinak egyik vitrinjében szerepel az Erste Liga, az olasz és a norvég bajnokságok mellett. Ezen a tablón, a létező legnagyobb örömömre, megtaláltam a DVTK Jegesmedvéket, mint a legtöbb egymás utáni bajnoki címet nyert csapatot. A puszta látvány is szívet melengető volt nekem, aki lassan már négy évtizedet áldoztam a munkásságomból erre a műfajra és a Macikat szinte a gyerekemnek tekintem.
A sportág helyi elöljárója természetesen elővette „masináját” és lefényképezte a tablót, a fotót pedig magától értetődően sok hokibarátnak mutatta meg. KT

A képen: a Macik tablója a torontói Hockey Hall of Fame-ben 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!