Labdarúgás

2023.07.29. 17:30

A rajtrácson maradt a DVTK (fotókkal)

Visszatért a Diósgyőri VTK az NB I-be, szombaton 18.00-tól a Puskás AFC csapatát fogadták.

Indul a szezon

Fotó: Bujdos Tibor

A labdarúgó NB I 2023/24-es évadjának 1. fordulójában, szombaton kora este Diósgyőri VTK – Puskás AFC mérkőzést rendeztek. 

A DVTK kezdőcsapatában mindössze 5 új játékos kapott helyet a nyáron szerződtetett 12 futballista közül. Sentic, Stephen, Klimovich, Vallejo és Kampetsis élvezete Kuznyecov Szergej vezetőedző bizalmát.

A kispadra került 12 hazai labdarúgó között további 5 fő volt az új fiú, Chorbadzhiyski, Célestine, Pozeg Vancas, Acolatse és Edomwonyi. A friss igazolások közül a kapus Odynstov most csak harmadik számú volt, mivel Danilovic ült a kispadra, így ő nem volt keretben, Jurina pedig azért nem volt a cserék között, mert néhány napja sérülést szenvedett.

A Puskás AFC együttese két fő kivételével ugyanazzal a csapattal állt fel, amelyikkel a bajnoki főpróbáját tartotta, tíz napja. A szaúdi első osztályban szereplő Al-Fateh elleni, 0-0-re végződött meccshez képest csak Gruber és Puljic hiányzott, lett kispados, Colley és Golla pedig ott volt a DVTK elleni kezdőben.

Nagyon sok drukker volt kíváncsi a Diósgyőr visszatérésére az NB I-be, legutóbb, amikor 2020. október 25-én járt itt a Puskás és 3-0-ra nyert a DVTK, azt a meccset csak 1730-an látták, a mostani összecsapásra viszont 7579-en váltottak jegyet, bérletet.

A diósgyőri vasgyár korábbi műszakváltását jelző dudaszó előzte meg a meccset, a videós kivetítőn képben jelent meg a gyár, hangszórókból pedig a sípoló gőzt lehetett hallani.

A 8. percben

A mérkőzés elején a vendég együttes ragadta magához a kezdeményezést, a játék a DVTK térfelén folyt, és mindössze 8 percre volt szüksége a Puskásnak ahhoz, hogy a kapuba találjon. 
8. perc: Colley jobbról lőtte a kapu elé a labdát, amelyre a hosszú oldalon, a kapufával szemben Slagveer érkezett, aki 2 méterről a jobb alsó sarokba passzolt, 0-1.
A vezető találat után sem tudott egy jó ideig felnőni az NB I tavalyi 4. helyezettjéhez a piros mezes együttes. Lassú, körülményes, és sok érintős volt a játékuk, az eredménnyel elégedett felcsúti csapat beérte azzal, hogy hatástalanít. A DVTK első lövési kísérletét a 38. percben láthattuk, egy kapu fölé szálló labda képében, aztán kétpercenként jött a fejlődés. Előbb Lukács D. perdítésénél már Markek kapusnak is volt dolga, még ha nem is túl nehéz, ugyanis a levegőből kellett lehúznia a lasztit. Aztán Klimovich lökete a 42. minutában már csak pár centivel kerülte el a kaput, annak is a jobb alsó sarkát. Ez volt a diósgyőriek legnagyobb helyzete attól a játékostól, aki szétfutotta magát, hiszen hol a saját, hol az ellenfél 16-osánál tűnt fel. A második félidővel kapcsolatban a hazai szurkolók számára az első játékrész hajrájában mutatott teljesítmény adott okot a bizakodásra.

Slagveer

Picit késve kezdődött a második félidő, ugyanis amikor már kint voltak a csapatok, a játékvezetői asszisztens egy nagyobb lyukat talált a vasgyár felőli kapu hálóján, így stoppolást kért. A második menet elején a DVTK megpróbálta ott folytatni, ahol a szünet előtt abbahagyta, de helyzeteket az első negyedórában nem láthattunk. A labdabirtoklásban a Diósgyőr volt a jobb, de az első játékrésztől eltérően, már a Puskás is többet akart annál, amit a 8. perc után mutatott, így a sötét mezesek fel-feltűntek a hazai 16-oson belül. A 67. percben Slagveer meccslabdát hagyott ki, miután megkerülte Szatmárit is, befutott a büntetőterületen belülre, ám 12 méterről a jobb alsó sarok mellé gurította a labdát. Bő egy óra után mindkét oldalon elkezdődtek a páros cserék, a rendes játékidő utolsó 10 perce előtt a szakvezetők 4-4 változtatási lehetőségét használtak ki. A frissen pálya lépettek közül Gera volt az, aki közel járt a gólszerzéshez. Ő volt az, aki a meccs folyamán először védésre késztette Markek kapust, lapos löketét azonban hárította a felcsúti portás. A 95. percben még volt egy videóbíró vizsgálat egy lehetséges diósgyőri 11-es tekintetében, de a játékvezető végül nem ítélt büntetőt.
Több pedig nem volt a meccsben diósgyőri részről, a hátul rendkívül határozott Puskás, a vezetés megszerzése után magabiztosan hozta le a meccset. Az NB I-es szinten teljesítő, fanatikus hazai szurkolók nem tudták felhúzni kedvenceiket egy döntetlenre.

Labdarúgás: jegyzőkönyv 
Diósgyőri VTK – Puskás AFC 0-1 (0-1)
Diósgyőr, 7579 néző. V.: Berke (Buzás, Szert).
Diósgyőri VTK: Sentic (6) – Farkas D. (5), Szatmári (5), Bárdos (5), Stephen (6) – Holdampf (6), Vallejo (5) – Lukács D. (6), Klimovich (6), Obounet (6) – Kampetsis (5). Vezetőedző: Kuznyecov Szergej. 
Puskás AFC: Markek (6) – Szolnoki (6), Golla (6), Stronati (6), Ormonde-Ottewill (6) – Batik (6) – Levi (6), Plsek (6), Corbu (6), Slagveer (6) – Colley (6). Vezetőedző: Hornyák Zsolt.
Csere: Obounet helyett Gera (6) a 63., Klimovich helyett Pozeg Vancas (5) a 63., Levi helyett Komáromi (6) a 69., Szolnoki helyett Macerias (6) a 69., Kampetsis helyett Edomwonyi (-) a 78., Holdampf helyett Bényei (-) a 78., Colley helyett Favorov (-) a 78., Slagveer helyett Puljic (-) a 78., Lukács D. helyett Acolatse (-) a 82. percben.
Sárga lap: Corbu (1.), Szolnoki (58.), Maceiras (83.), Edomwonyi (88.), Vallejo (88.), Gera (91.), Golla (93.).
Gólszerző: Slagveer (8.). 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!