Labdarúgás

2023.07.29. 22:11

A felcsúti edző elárulta a DVTK elleni taktikát

Hornyák Zsolt nyilatkozata szerint szinte minden úgy történt, ahogy szerették volna.

Hornyák Zsolt

Fotó: Dömötör Csaba

A DVTK – Puskás AFC (0-1) NB I-es labdarúgó mérkőzést követő sajtótájékoztatót így kezdte Hornyák Zsolt, a felcsútiak vezetőedzője:

– Örülök, hogy sikerült az első fordulóban, a forró diósgyőri pályán 3 pontot tudtunk szerezni. Örömteli volt a csapat hozzáállása, az első perctől jobbak voltunk a pályán, rá kellett volna rúgni a második gólt, és ezzel eldönteni a meccset. Erre volt lehetőségünk, a második félidőben is, Slagveer révén, de nem sikerült. Okosan játszottak a fiúk, a védekező munka extra volt, amit elterveztünk, azt véghez vittük. A hazaiak mintha féltek volna, szerintem mi jobban felkészültünk arra a hangulatra, ami itt várt, játékosaim jobban bírták ezt a terhet, mint a hazai csapat. A csapatszellem mellett a szív az, amit megkaptam, ez utóbbit korábban hiányoltam. Nagyon fontos 3 pontot szereztünk Diósgyőrben, jó csapatteljesítménnyel. 

A Puskás AFC szakvezetője a meccset megelőző taktikai elképzeléseiről is beszélt:

– Arra készültünk, hogy az elején magasan támadjuk le az ellenfelet, labdákat szerezzünk, és ezt használjuk ki. Ha pedig sikerül gólt szereznünk, akkor húzódjunk vissza a középmezőnybe, 40x40 méteres négyzetbe, ahol felszűrjük az ellenfél pontatlan passzait, illetve a második lepattanó labdákat szerezzük meg, és gyors kontrákkal támadjuk meg azokat a tereket, amelyeket a Diósgyőr nyitva hagyott. Farkas mögött, vagy a bal bekk mögött. Slagveer és Levi gyorsaságára alapoztuk volna a játékot, ha előbbi berúgja a másodikat, még jobban működött volna minden. Tudatos volt, hogy átadtuk a teret a DVTK-nak. Örülök a sikernek, mert Diósgyőrben nem fog mindenki könnyedén nyerni, értékes ez a győzelem. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!