Helyi sport

2023.07.09. 18:20

Kiss is ezüstös lett

A magyar férfi röplabda válogatott vasárnap is pályára lépett.

A barcikai Kiss Máté (fehérben) liberóként lépett pályára a válogatottban

Fotó: Imre György

A magyar férfi röplabda-válogatott ezüstérmes lett az Európa-liga ezüst divíziójában, mivel három szettben kikapott Lettország vendégeként a döntő visszavágóján, vasárnap Rigában (a finálé csütörtöki első mérkőzését is a lettek nyerték meg Békéscsabán). Ezüst divízió, döntő, visszavágó: Lettország – Magyarország 3:0 (21, 16, 18). A meccsen a GP-VRC Kazincbarcika játékosa, Kiss Máté is pályára lépett. A párharcot Lettország nyerte kettős győzelemmel, 6:1-es játszmaaránnyal.
A győztes lettek a következő kiírásban az arany divízióban szerepelnek majd. A magyar együttesnek nem sikerült a feljutás, ennek ellenére a legjobb El-szereplését produkálta, ugyanis tavaly negyedikként, 2021-ben bronzérmesként zárta a sorozatot.

Lettország – Magyarország 3:0 (21, 16, 18)
Riga, 850 néző. V.: Edholm (svéd), Maciejewski (lengyel).
Letttország: Ozolins 6, Freimanis 2, Jansons 21, Smits 17, Blumbergs 8, Skrüders 1. Csere: Kronbergs, Melnis (liberók), Sauss. Szövetségi kapitány: Michal Gogol.
Magyarország: Bögöly 9, Tomanóczy 2, Keen 3, Horváth K. 4, Boldizsár 1, Kecskeméti 15. Csere: Kiss M., Bán (liberók), Péter B. Szövetségi kapitány: ifj. Nagy Péter.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!