Labdarúgás

2023.07.28. 08:00

Egyéni maximumokkal meglepetéscsapat lehet a DVTK

Az 57.-ben, az 1620. lesz a 2023/24-es évad első meccse.

Rudi Pozeg Vancas (pirosban) a DVTK egyik erőssége lehet

Fotó: Vajda János

Diósgyőri VTK – Puskás AFC mérkőzést rendeznek szombaton 18.00-tól a diósgyőri stadionban, a labdarúgó NB I 2023/24-es évadjának 1. fordulójában.

A DVTK ezzel a meccsel az 57. évadját kezdi az élvonalban, ahová két év szünet után tér vissza.

A diósgyőri csapatnak a szombati az 1620. mérkőzése lesz az első osztályban.

A diósgyőriek első meccsén biztos, hogy több mint négyezren lesznek a lelátón, ugyanis az 1500-nál több bérlet mellett, csütörtökön délig, elővételben több, mint 2500 jegy kelt el.

A DVTK élvonalbeli történelmének 55. szakvezetője lesz Kuznyecov Szergej.

Az élvonalban most debütáló vezetőedző kerete több, mint 30 fős. A tavalyi évadból 14 játékos maradt (köztük 2 külföldi), pluszban 5 olyan, saját nevelésű fiatal, akik már edzettek az első csapattal, továbbá 2 játékos kölcsönből tért vissza, míg 12 új, egyaránt külföldi labdarúgót szerződtetett a klub, és még van 1 próbajátékos is a keretben.

A tavalyi keretből összesen 10 labdarúgó nem tagja már a DVTK első csapatának. Közülük 8 játékos távozott – 2 fő a kölcsönjáték után tért vissza klubjához – 2 futballistát pedig még a szerződés köt a piros-fehérekhez, de ők az NB III-as kerethez kerültek át.

A DVTK által a tavalyi évadban kölcsönadott játékosok közül 2 fő tért vissza, 2 labdarúgó viszont végleg távozott.

A diósgyőri klub 2 fiatal játékosát vásárolták ki más, NB I-es klubok.

A DVTK a jelek szerint anyagi értelemben pluszban van a játékos transzferek tekintetében, ugyanis csak szabadon igazolható labdarúgókat szerződtetett, a 2 fiatal saját nevelésű játékosáért viszont pénzt kapott (kb. 200 ezer Euró a plusz).

Vízió

A DVTK célja: bennmaradás az NB I-ben. Ennek van realitása. Az átigazolási időszak víziója jellemzőn az volt, hogy olyan, a nemzetközi futballban is kipróbált játékosok érkezzenek, akik szabadon igazolhatók, és ennek az volt az ára, hogy legtöbbjük előző évadja nem a legjobban sikerült. Ezektől a labdarúgóktól az várható, hogy megmutatják, több van bennük.

Ha ez a 12 új játékos kétharmadánál így lesz, akkor a DVTK kellemes meglepetést okozhat a 2023/24-es évadban.

A bajnokság startján még nincs kész a csapat, 2-3 hétre még szükség lenne, hogy konzisztens legyen a DVTK. Vagyis nagyon fontos lenne, hogy az első három fordulóban (Puskás otthon, Mezőkövesd idegenben, Paks otthon) sikerélmény is érje a csapatot. Ennek hiányában nehéz ősz vár a piros-fehérekre. Kérdéses, hogy az esetleges vereséget, hogyan sikerül majd feldolgozni az öltözőben, ugyanis az NB II-ben, csak ritkán érte ilyen élmény a piros-fehéreket. További kérdés, hogy a nagy létszámú keret tagjait hogyan tudja tűzben tartani a szakvezető, aki az előző évadban viszonylag szűk rotációt alkalmazott a bajnoki mérkőzéseken.

A szakvezető ambíciója erősnek tűnik, Kuznyecov Szergej az edzői ranglétra egy újabb fokát szeretné megmászni, az előző évadban begyűjtött NB II-es bajnoki cím után. A DVTK NB I-ben tartással ezt teljesítené, ha pedig a dobogóért tudna harcban lenni a csapat, akkor egy foknál is feljebb jutna.

A DVTK keretének tagjai, amennyiben a már korábban mutatott, vagy bennünk rejlő potenciál maximumát tudják mutatni, akkor a Diósgyőr ugyanúgy a bajnokság meglepetéscsapata lehet, ahogy az előző évadban, az ezüstérmet szerzett Kecskeméti TE volt.

A DVTK keretéről
Távozott (8 fő): Eppel Márton (?), Könyves Norbert (Paksi FC), Szűcs Kornél (Kecskeméti TE), Senkó Zsombor (Zalaegerszegi TE FC), Illés Bálint (Mezőkövesd Zsóry FC), Koman Vladimir (?), Cseke Benjámin (Mezőkövesd Zsóry FC, kölcsönből vissza), Radics Márton (Puskás AFC, kölcsönből vissza).
A tartalékcsapathoz került (2 fő): Bertus Lajos, Viczián Ádám. 
Kölcsönjátéka után távozott (2 fő): Vajda Botond (Debreceni VSC), Szőke Adrián (?).
Maradt (14+5 fő): Branislav Danilovic (szerb), Szatmári Csaba, Bokros Szilárd, Bárdos Bence, Csirmaz István, Megyed Sinan, Farkas Dániel, Lőrinczy Attila, Bényei Ágoston, Holdampf Gergő, Lukács Dániel, Jurek Gábor, Gera Dániel, Jérémie Obounet (gaboni), Bánhelyi Bogdán, Benkő Péter, Ferencsik Bálint, Yevhen Leshchynskyi (ukrán), Vincze Dániel.
Kölcsönből visszatért (2 fő): Csatári Gergő (KC Kazincbarcikai SC), Papp Marcell (Dorogi FC).
Érkezett (12 fő): Karlo Sentic (horvát, kapus, kölcsönbe, Hajduk Split), Artem Odyntsov (ukrán, kapus, Kisvárda MG), Bozhidar Chorbadzhiyski (bolgár, belső védő, Widzew Łódź), Marin Jurina (bosnyák, horvát, támadó, al-Faisaly), Rudi Pozeg Vancas (szlovén, támadó középpályás, FC Koper), Julien Célestine (francia, olasz, belső védő, FC León), Alexander Vallejo,(spanyol, védekező középpályás, Stal Mielec), Godfrey Bitok Stephen (nigériai, bal oldali védő, Volga Uljanovsk), Vladislav Klimovich (fehérorosz, középpályás, NS Famagusta), Bright Edomwonyi (nigériai, támadó, FC Koper), Argyris Kampetsis (görög, támadó, Panathinaikos), Elton-Ofoi Acolatse (ghánai, holland, támadó, FC Ashdod).
Próbajátékon (1 fő): José Vitor Rodrigues da Silva dos Santos (brazil, szélső, Qyzyljar Petropavlovsk).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!