Öttusa

2023.06.01. 17:57

Guzi nagy menete erre volt elég

Az öttusa világkupa szombati, női fináléjában nem lesz magyar versenyző.

Guzi Blanka

Fotó: UIPM

Két magyar sportoló vett részt csütörtökön a törökországi öttusa világkupa női elődöntőjében. A miskolci Swimming PC sportolója, Guzi Blanka mellett Bauer Blanka volt részese az összesen 36 főt számláló mezőnynek. Mindkét magyar a B-csoportba került, és délután szállt harcba a döntőbe jutás kiharcolásáért. Elvileg 18-an küzdöttek volna délután is (ahogy délelőtt az A-csoportban), de egy versenyző visszalépett, így a szerdai rangsoroló vívásban szerényen teljesítő, a 35 asszóból mindössze 8-at megnyerő Guzi a csoport utolsó előtti helyéről kezdte a napot, Bauer pedig – aki 12 tust vitt be szerdán – a 15-ről startolt.

A csütörtöki napon Guzi a bónusz vívásban 1, Bauer 2 győzelmet ért el, de helyezésük nem változott. A lovaglásban a miskolci sportoló az 5. legjobb teljesítményt nyújtotta, egy verőhibával nyargalt végig a pályán, a másik magyarnak nem ment ilyen jól, ebben a számban a 13. lett, csak egy versenyzőt előzött meg azok közül, akik teljesítették a lovas tusát (ez három főnek nem sikerült). Az úszásban is hozta a tőle elvárhatót Guzi Blanka, az 5. legjobb idővel lépett előre az összetettben, Bauer pedig a 9. legjobb idővel teljesítette a 200 méteres vízi távot.

A kombinált számot, a laser-runt a 13. helyről kezdte Guzi, Bauer pedig a 14.-ről. Előbbi a futás-lövészetben is jól teljesített, de annak ellenére, hogy ebben a 3. legjobb volt, nem tudott bekerülni a legjobb 9 közé, továbbjutást erő helyre, a 10. pozícióban zárt, 7 másodperccel maradt le a döntőről, elsősorban a szerdai gyenge vívása miatt. Bauer a laser-runban a 8. legjobb volt, és a csoport 13. helyén végzett, így ő sem lesz érdekelt a szombati, 18 fős döntőben, ahová az elődöntő A- és B-csoportjainak első kilenc helyezettje került.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!