Küzdősport

2023.06.10. 14:36

Lurkók vizsgáztak

A diósgyőri, Zenta utcai villamos megállóban lévő Miskolci Jujitsu Egyesület termét szombaton reggel hang és fény uralta.

A zseboroszlánoknak nevezett kicsik MMA és grappling övvizsgát tettek – adta hírül közösségi oldalán Mellik Béla 7. danos mester.

Jó tudni 
Az MMA, azaz a mixed martial arts, vagy kevert harcművészetek olyan küzdősport, mely megengedi az ütést, rúgást és a földharcot egyaránt, állva és földön is. Különféle küzdősportok és harcművészetek technikáit vegyesen alkalmazzák, innen ered a neve is.
A grappling földharc, harcművészeti kategória. A földharc egyfajta hibrid küzdősport, amely nem alkalmaz ütéseket. A stílust a hagyományos birkózás, a dzsúdzsucu, a szambó és más, alávetéses fogásokat alkalmazó küzdősportokból alakították ki. 2006 óta a Nemzetközi Amatőr Birkózó Szövetség hivatalosan is rendez földharc-világbajnokságokat férfi és női kategóriában.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!