Strongman

2023.06.27. 13:32

Fékezhetetlen volt a mádi tűzoltó

A Puskás Aréna parkjában tartották a Közép-Európa erősember versenysorozat második fordulóját.

A Harley-Davidson 120. évfordulós fesztiválja keretében kiírt, Premium Strongman League névre keresztelt eseményt a mádi Juhász Péter nyerte.

Otthon szerepel

– A verseny óriási volt, az utolsó szám utolsó gyakorlatáig nem tudtuk, hogy ki fog győzni. Óriási fair play küzdelemben hazai siker született – jelentette ki Botka István, a Prémium Média & Sport Management Zrt. sportmenedzsere, aki elégedetten konstatálta, hogy telt ház előtt tudták lebonyolítani a rangos eseményt.

– Nagyon pozitívnak értékelem a napot, s nem csak a győzelmem miatt – vette át a szót Juhász Péter, a PSL második fordulójának győztese, aki a Füleken megrendezett nyitány után ezúttal sem talált legyőzőre. – Az indulás sokkal jobban sikerült, mint az előző fordulóban. A kamionhúzástól nagyon tartottam, nüanszokon múlik az eredmény, s nem mindig a maximum erő dominál. Azon nagyon meglepődtem, hogy Nana Evans nyerte a kamionhúzást, de abszolút megérdemelten. Negyedik lettem, úgyhogy egy minimális ponthátrányt le kellett dolgozni, de bíztam benne, hogy a vikingnyomást és a Conan-kört meg tudom nyerni – tette hozzá a háromszoros magyar bajnok Juhász Péter, aki abban biztos volt, hogy a lengőcipelésben riválisa jobb lesz nála.

Így is lett, Nana Evans és Juhász Péter két-két győzelemmel és azonos pontszámmal fordult a zárószámra, ahol hordópakolás következett négy súllyal. A versenyzőknek a 120 és 140 kg-os hordót 1 méter 40 centire kellett feltenniük, a 160 és 180 kilogrammosat pedig 1 méter 30 centire.

Nana Evans

– Egy régi erősember szabályt hoztunk, azaz az jött utolsónak, aki nyerte az utolsó előtti versenyszámot. Szerintem így volt fair play. Nekem az volt az előnyöm, hogy ismertem az eszközt, neki annyi, hogy tudta, milyen időt kell menni. Végül sikerült nyertem, de nagyon erős és korrekt verseny volt – folytatta Juhász Péter, aki legközelebb július 8-án, hazai környezetben bizonyíthat, lévén Mádon rendezik meg a Premium Strongman League harmadik fordulóját.

– Nagyon várom, ez számomra hazai verseny. Nemcsak a szervezésből veszem ki a részem, szeretném a többieket a megfelelő minőségben vendégül látni, emellett pedig az is fontos, hogy a nézők is jól szórakozzanak. Hazai pályán kötelező lenne jó eredményt elérni, de ezzel egyelőre nem foglalkozom, próbálom kiélvezni a sikert – zárta szavait a mádi kiválóság.

A Premium Strongman League (PSL) 2., budapesti fordulójának végeredménye

1. Juhász Péter (magyar) 50 pont

2. Nana Evans (belga) 42 pont

3. Kevin Hazeleger (holland) 38,5 pont

4. Alex Cristo (román) 36 pont

5. Pierre Motal (francia) 33 pont

6. Sebestyén János 32,5 pont

7. Molnár Zsolt 25 pont

8. Kovács Ferenc 23,5 pont

9. Mészáros Dávid 21 pont

10. Gabriel Paun (román) 14,5 pont

11. Hegedűs Ádám 13 pont

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!