NB I

2023.06.22. 07:00

DVTK: jött egy szlovén, svájci, albán is érkezhet

A frissen igazolt Jurina vetélytársat kaphat a kettős állampolgárságú játékos személyében.

Alex Vallejo (kékben) a Stal Mielec után a DVTK-ban folytathatja

Fotó: AFP

Újabb légiós szerződtetését jelentette be szerdán a DVTK NB I-es labdarúgócsapata: a szlovén Rudi Pozeg Vancas, a 29 éves szélső támadó csatlakozott szerdán a piros-fehérek keretéhez. A szlovén FC Koper együttesétől érkezett játékos – aki hazája felnőtt válogatottjában egyszer kapott lehetőséget (2018-ban) – az előző idényben 21 bajnokin szerepelt, összesen 1433 percet játszott (68 perces meccs átlag) és ez alatt 2 gólt szerzett, és 2 gólpasszt adott. 

Rudi Pozeg Vancas a DVTK ötödik új nyári szerzeménye, a korábban kölcsönbe érkezett horvát kapus, Karlo Sentic, és a végleg megszerzett, szintén kapus, az ukrán Artem Odintsov, a bolgár belső védő, Bozhidar Chorbadzhiyski, és a bosnyák, horvát kettős állampolgárságú csatár, Marin Jurina mellett.

A fentieken kívül két nigériai labdarúgó is a diósgyőriekkel készül, a támadó, Eze Vincent Okeuhie és a bal oldali védő, Godfrey Bitok Stephen próbajátékon vesz részt. 

Vallejo

A spanyol Alex Vallejo, a 31 éves védekező középpályás lehetséges érkezéséről már beszámoltunk. A szabadon igazolható labdarúgó a 2022/23-as évadban két gárdában szerepelt, az ősszel a görög első osztály tagjánál, a Doxa Katokopias gárdájánál 18 bajnokin 1475 percet volt a pályán, tavasszal pedig a lengyel élvonalban a Stal Mielecben szerepelt, ahol 14 mérkőzésen 867 perc játékidőt kapott.

De nem csak ő van képben, hanem egy Svájcban, svájciként született, időközben albán állampolgárrá vált futballista is, Florian Kamberi. Neki ugyanaz a posztja, mint Jurinának, vagyis középcsatár. A 28 éves labdarúgónak, a most véget ért idényben szintén két klubja volt: ősszel a svájci élvonalban szereplő FC Winterthurban szerepelt, ahol 13 bajnokin mindössze 405 percet játszott, és 1 gólt szerzett, tavaszt pedig az angol másodosztályban szereplő Huddersfield gárdájánál töltötte, ahol nem jutott szóhoz. Florian Kamberi szabadon igazolható, a játékjoga ingyen megszerezhető.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában