Labdarúgás - DVTK

2023.06.16. 07:06

DVTK: horvát után ukrán kapus is jöhet

Csütörtökön horvát kapus érkezett, saját nevelésű mezőnyjátékos távozott.

Artem Odyntsov a DVTK-ban folytathatja

Fotó: Moricz Csaba

Szerdán látott napvilágot, hogy horvát kapus érkezhet a DVTK NB I-es labdarúgócsapatához. A piros-fehérek csütörtökön délben be is jelentették, hogy 22 éves Karlo Sentic, a Hajduk Split hálóőre egy évre kölcsönbe érkezik Diósgyőrbe. A horvát kapus 16 horvát élvonalbeli bajnokin állt a kapuban a most véget ért idényben. Legutóbb 2023. február 26-án kapott bizalmat, az ezt követő 13 meccsen azonban nem jutott szóhoz, a szezon végén a 2. helyre befutó csapatnál.

Karlo Sentic csütörtökön már Diósgyőrben volt, orvosi vizsgálaton vett részt, és hétfőn jelen lesz a 2023/24-es évad első közös DVTK edzésén.

Mindez azzal is jár, hogy a jelenleg érvényes szerződéssel rendelkező három kapus közül egy biztosan távozik. Senkó Zsombor lehetséges klubváltásáról elsőként számolt be honlapunk, a januárban érkezett 20 éves hálóőr a hírek szerint a Zalaegerszegi TE FC játékosa lesz. Szinte biztos, hogy ezen a poszton nem ez lesz az egyetlen változás, ugyanis a 19 éves, diósgyőri nevelésű Bánhegyi Bogdán szeretne felnőtt bajnokikon is bizonyítani, emiatt klubot válthat. Helyére a 22 esztendős, ukrán Artem Odyntsov érkezhet a Kisvárda MG csapatától, akivel kapcsolatban eddigi klubja csütörtökön este jelentette be, hogy távozik.

Szűcs K. megy

A DVTK-nál csütörtökön azt is bejelentették, amiről szintén elsőként írtunk, hogy Szűcs Kornél nem marad a klubnál. A saját nevelésű, 21 éves, középpályás, védő – aki a most véget ért bajnokságban nagyon kevés játéklehetőséget kapott (3 meccsen 26 percet) – szabadon távozhat, ugyanis lejár a szerződése a hónap végén. Értesüléseink szerint egy másik NB I-es csapat szívesen látná soraiban, jó esély van rá, hogy a Kecskeméti TE-nél bukkan majd fel.

Szűcs K. lett ezzel a harmadik távozó, Eppel és Könyves után, kérdés, hogy ki követi még őket. Senkót és Bánhegyit már említettük, a DVTK-nál kölcsönben szerepelt Radics és Cseke maradására is kevés az esély, Koman távozása sem zárható ki, ahogy Bertusé sem. Utóbbi játékos, a 32 éves középpályás viszonylag sok, 31 bajnokin lépett pályára, de hol le-, hol pedig becserélték, csak öt olyan alkalom volt, amikor végig játszotta a meccset. Mivel nem tudott alapemberré válni, kicsi az esély arra, hogy ez majd az NB I-ben sikerül neki, ezzel összefüggésben, ha játszani akar, akkor arra más csapatban nagyobb esélye lehet. 

Utánpótlás szakmai igazgató

A DVTK-nál csütörtökön azt is bejelentették, hogy Simon Miklós személyében új szakmai igazgatója lesz a labdarúgó akadémiának (az érkezéséről már korábban beszámoltunk). A 43 éves edző az idén januárban távozott a Budapest Honvéd utánpótlásából, ahol 15 éven dolgozott, és ahol legutóbb a Magyar Futball Akadémia szakmai igazgatói pozícióját töltötte be. A diósgyőri klub arról nem számolt be, hogy mi lesz a sorsa az eddigi szakmai igazgatónak, Vámosi Lászlónak, aki az egy éve erről a posztról, és a klubtól is távozott Benczés Miklós feladatait vette át. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!