Helyi sport

2023.01.05. 16:00

Sáfrány Péter második, klubja pedig a hatodik

Az egyesületi rangsorban a legjobbak közé tartozik a Miskolci VSC-MSI.

ÉM

Sáfrány Péter a második helyen áll

Fotó: KT

A napokban hozta nyilvánosságra a Magyar Judo Szövetség a 2022-es férfi-női összesített egyesületi rangsort. Ez alapján az előző esztendő legeredményesebb klubja a Budapesti Honvéd SE volt, 9257 ponttal, míg a képzeletbeli dobogó második fokára a Ceglédi VSE (6945 pont), a harmadikra pedig az MTK Budapest (6392 pont) állhatott fel.

Előkelő pozícióban

Az ország 117 klubját, egyesületét tartalmazó listában természetesen vannak borsodiak is. Közülük a legelőkelőbb pozícióban az Miskolci VSC-MSI zárt, befért a legjobb tíz közé, a 6. lett, méghozzá 3333 ponttal. A DVTK SE a 17. helyet szerezte meg (876 pont), a Borsodi Judo SE a 65. (57 pont), a Miskolci Judo Club a 76. (42 pont) pozícióban végzett a múlt évet tekintve.

Ugyancsak kiderült az is, hogy hol állnak a magyar judokák az aktuális junior világranglistán. A legjobb helyet a Miskolci VSC cselgáncsosa, Sáfrány Péter foglalja el, aki a 90 kilogrammos súlycsoportban pillanatnyilag a második. Ezen pozíciója nagyban köszönhető annak, hogy az Ecuadorban megrendezett junior-világbajnokságon, hosszú kihagyás után, a miskolci címvédő a dobogó második fokára állhatott fel. A juniorok közül még egy MVSC-s sportoló található a legjobb 50-ben: Kriza Anna a 63 kilósoknál a 46.

 

Címkék#judo

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!