Hell Fight Club Küzdősport Egyesület

2022.12.11. 11:47

Ökölvívás: egy arany és két bronz - fotókkal

Szerdától szombatig az Egyetemi Körcsarnokban rendezték a felnőtt ökölvívók Papp László nevét viselő országos bajnokságát.

Fotó: Bujdos Tibor

Az éremcsatákban a miskolci Hell Fight Club Küzdősport Egyesület – amely az országos szövetséggel közösen rendezte a négy napos viadalt – tagjai közül hárman is érdekeltek voltak. Mérlegük: egy arany- és két bronzérem. Mádi Tamás, a helyi klub vezetője jelentős erőforrásokat mozgatott meg annak érdekében, hogy az esemény méltó legyen az elődök nevéhez és a magyar ökölvívás hagyományaihoz. A Hell Fight Club tehetsége, Mezei Petra a tavalyi ifjúsági Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett a 48 kilósok mezőnyében és ezúttal már egy súlycsoporttal feljebb szerepel. A 19 esztendős miskolci versenyző mindent kiadott magából a döntőben a még tőle is fiatalabb Pap Kata ellen, aki néhány hete még a spanyolországi ifjúsági világbajnokságon szerepelt. Mezei bizonyította, hogy sokat fejlődött és technikailag, valamint taktikailag is jobbnak bizonyult az esti program első döntőjében és a vendéglátók első győzelmét hozta. Varga Beáta, a Hell másik 19 éves tehetsége a háromszoros kick-boksz világbajnok Busa Gabriella ellen nem tudta megoldani taktikai feladatát. Busa hosszabb kezeivel és folyamatos lábmunkával szerezte meg első magyar bajnoki címét.

– Parázs hangulatú finálékat láttunk és nagyon örülök annak, hogy telt ház követte a döntőket, mert ez kijárt az országos bajnokságnak – mondta Bertók Róbert szövetségi kapitány.

A miskolciak döntőkben

Nők 

50 kg: Mezei Petra (Hell Fight Club) – Pap Kata (Vecsés) 5–0. 

54 kg: Busa Gabriella (Csepel) – Varga Beáta (Hell Fight Club) 5–0.

Férfiak 

71 kg: Pylypec Maksym (Budapest Honvéd) – Mester Soma (Hell Fight Club) 5–0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!