NB II

2022.12.11. 18:36

Hozta a kötelezőt a listavezető

A DVTK labdarúgócsapata az NB II-es bajnoki cím várományosaként léphet át az új esztendőbe.

Fotó: Bujdos Tibor

Az év utolsó meccsét játszotta vasárnap a DVTK labdarúgócsapata, az NB II 20. fordulójában a BFC Siófok együttesét fogadták.

A kér gárda szakvezetője – annak ellenére, hogy az előző fordulóban egyaránt vereséget szenvedett csapatuk (a DVTK hazai pályán a Szombathelyi Haladástól 2-1-re, a BFC Siófok a HR Rent-Kozármisleny otthonában 4-0-ra kapott ki) – csak egy-egy helyen, kényszerből akart változtatni a kezdőcsapatán. A piros-fehéreknél Csirmaz, a Balaton partiaknál Vágó G. maradt ki, mindketten öt sárga lap miatt. Előbbi játékos helyett Farkas D., utóbbi helyett Szakály A. készülődhetett a meccs első sípszavára a bemelegítéskor. Ez utóbbi startján még úgy volt, hogy Koman kezdő lesz, ám a meccs előtt meghúzódott, helyette Cseke játszhatott. Komanon kívül Farkas Á. játékvezető is ugyanúgy járt, húzódását követően, helyette a tartalék játékvezető, Kovács I. szállt be.

Érdekesség, hogy a nyitófordulóban, fordított párosításban lejátszott meccs kezdői közül a siófokiaknál nyolcan most is csapatban voltak, a Diósgyőrnél ez a szám hét fő volt. Azt a bajnokit 1-0-ra a Somogy megyeiek nyerték, úgyhogy volt motivációja a DVTK-nak a mostani találkozón.

A vasárnap reggel kezdődött miskolci hóesés a déli órákra mérséklődött, a rendező klub pályamunkásainak pedig sikerült megtisztítaniuk a játékteret, igaz, a csúszóssága miatt nem volt ideális. A tél, és az élő tévés közvetítés a lelátón éreztette hatását, a nézőszám tekintetében.

A meccs jelentették be, hogy a szurkolók által indított gyűjtés eredményeként 5 326 602 forint jött össze, ennyit kap Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház Gyermek Egészségügyi Központ Onko-hematológiai és csontvelő transzplantációs osztálya.

A mérkőzés elején meglepően bátor volt a Siófok, úgy tűnt, többet akarnak egy kibekkelt döntetlennél. Nagyjából tíz perc kellett a DVTK-nak ahhoz, hogy magához ragadja a kezdeményezést, és ezt követően hamar megszerezték a vezetést. A 14. minutában Eppel a vendég 16-os előtt csente el a labdát, kapura lövése még kijött Hutvágnerről, ám a kipattanót Bényei 10 méterről a hálóba küldte (1-0). A folytatásban egy jó ideig egyik kapu sem forgott veszélyben, a két 16-os között fociztak a hidegben a játékosok. Aztán, amikor a 32. percben Horváth P. lövésig ,,szemtelenkedett”, felébredt az alvó oroszlán. Néhány másodperccel a siófokiak jobb alsó sarkot elkerülő lövésé után Bertus indította a bal oldalon Eppelt, aki elhúzta a laszit a kifutó kapus mellett, majd éles szögből, 12 méterről, laposan a bal alsó sarokba lőtt (2-0). Ezzel megnyugtató előnnyel szépen, csendben leketyegett az első félidő.

Egy, egy gól

A második játékrészre egy új labdarúgót vetett be a vendégek szakvezetője, de nem ez a változtatás, hanem a következő, a 60. percben végrehajtott csere hozott új színt a meccsbe. Ugyanis a frissen beállt Nikházi néhány másodperc után gólt ért el. Szakály A. jobb oldali szöglete után, középről visszakerült a labda jobbra, Nikházi pedig 9 méterről, kapásból, a kapu bal oldalába bombázott (2-1). A szépítés után a Siófok lendületbe jött, igyekeztek a hazai kapu közelébe kerülni, a DVTK előtt pedig nagy terület adódott a labdaszerzések után, és kontrákat vezettek a piros-fehérek. Ebben az oda-vissza játékban a DVTK járt közelebb az újabb találat megszerzésében, és a 82. percben sikerült az, amiért dolgoztak: Bertus lőtte be balról a labdát a kapu elé, a védők mögé befutó Lukács D. pedig a kapust megelőzve, 6 méterről a hálóba küldte a lasztit (3-1).

Ezzel a sikerrel a DVTK újabb lépést tett a célja elérése, a feljutás kiharcolása felé, és a tabella tetejéről nézhet vissza a mezőnyre, a több hetes téli szünetben.

Diósgyőri VTK – BFC Siófok 3-1 (2-0)

Diósgyőr, 1766 néző. V.: Kovács I. (Szert, Vígh-Tarsonyi).

Diósgyőri VTK: Danilovic – Farkas D., Szatmári, Bárdos, Bokros – Bényei (Radics, 88.), Cseke, Bertus (Illés B., 91.) – Gera (Könyves, 66.), Eppel, (Jurek, 66.) Lukács D. (Papp M., 91.). Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.

BFC Siófok: Hutvágner – Polényi, Varjas Z., Debreceni Á. (Forgács, 46.), Varga B. – Krausz, Nyitrai (Dénes Cs., 60.) – Major G., Szakály A. (Nagy-Kolozsvári, 85.), Balogh B. (Nikházi, 60.) – Horváth P. (Pataki, 74.). Vezetőedző: Domján Attila.

Sárga lap: Eppel (65.), Bényxei (69.).

Gólszerző: Bényei (14.), Eppel (33.), Lukács D. (82.), ill. Nikházi (61.).

Jók: Bertus, Lukács D., Eppel, ill. Nikházi, Varjas Z.

Kuznyecov Szergej: – Az eredménnyel elégedett vagyok, a játék minőségével nem egészen. Az első félidőben jól futballoztunk, előnyt tudtunk szerezni, ami kényelmessé tette a helyzetünket. A második játékrészben szerettem volna, ha még több gólt ér el a csapat, de az ellenfél közbeszólt, és volt egy kis időszak, amikor nem tetszett, ahogy játszottunk. Viszont azt is el kell mondjam, hogy a kapott gól után több helyzetet dolgoztunk ki, ha nem is száz százalékosokat, de sikerült gólt elérnünk, ezzel pedig megtörtük az ellenfél lendületét. Tudjuk, hogy sok munka van még előttünk, mindenki szeretne tavasszal még többet adni.

Domján Attila: – Az törtnét, amire számítottunk, a DVTK kezdeményezett többet. Nem akartunk bunkerfoci játszani, hazaiak minőségi különbséget képviselnek, ránk erőltették az akaratukat. Óriási egyéni hibából kaptunk gólt, ami után volt zavar, ez látszott a második találatnál is. Félidőben annyit mondtunk a játékosoknak, hogy próbálják megnyerni a második félidőt, kezdeményezzünk, függetlenül attól, hogy esetleg nem a javunkra változik a meccs eredménye. A második játékrészben a hazai csapat visszavett, kontrákra játszott, és rúgtunk egy gólt egy szöglet után. Akkor, az ezt követő 10 percben éreztem azt, hogy talán pontot szerezhetünk, de benne volt a játékban, hogy az ellenfél kontráiból gólt kapunk, és sajnos ez utóbbi jött be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!