Erőemelés

2022.12.17. 16:39

Három a magyar Mészáros ,,igazság”

A miskolci sportoló harmadszor nyerte meg az Egyesült Államokban a Mr. Olympiát, erőemelésben.

Mészáros László, a DVTK erőemelője az Egyesült Államokban zajló Mr. Olympia versenyen, erőemelésben, a rendezvény pénteki napján, mind a 140 kg-os súlycsoportban, mind abszolútban a legjobbnak bizonyult. Az 53 esztendős sportember harmadszor vett részt ezen a versenyen, és 2018, valamint 2019 után harmadszor is duplázott. A Las Vegasban megrendezett megméretésen ezúttal ugyan nem ért el világcsúcsot Mészáros László, aki a felkészülési időszakban betegséggel küszködött, de ennek ellenére magabiztos győzelmet aratott.

 

– Most a biztosra mentem, és taktikával választottam fogásokat – nyilatkozta Mészáros László, majd így folytatta: – 250 kiló volt az első fogás, ezzel megszereztem a súlycsoport első helyét, majd plusz 20 kilót tetettem fel a rúdra, és mivel ezt is teljesítettem, eldőlt, hogy az abszolútban is az enyém lesz az első hely. A harmadik gyakorlat a világcsúcs lett volna, 283 kilóval, de a vége megakadt, így ez most nem jött össze. Őszintén szólva, a betegség, az edzések kiesése miatt kisebb csoda lett volna, ha sikerül. A boldogság azonban így is megvan, amiért jöttem, az érmekért, azokat a nyakamba akasztották.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!