Rally

2022.11.13. 16:34

VIII. Zemplén Rally: ő lett a magyar bajnok!

Csomós Miklós hatalmasat hajrázott a VIII. Zemplén Rallyn, de végül a norvég kiválóság sikerével ért véget a szezonzáró.

ME

Ostberg magabiztos teljesítménnyel nyert | Fotó: ME

Zemplénben is győzött és végül magabiztosan lett abszolút bajnok Mads Østberg. A korábbi norvég kiválóság elsősorban Csomós Miklóssal és Vincze Ferenccel vívott komoly küzdelmet az aszfaltos futamon, amit végül úgyis megnyert 2,7 másodperc előnnyel, hogy egy lassító érintés miatt korábban tíz másodperces büntetést kapott. Ostberg még szombaton állt az élre, az győzelmét pedig később sem engedte ki a kezéből. Hazai körülmények között Csomós Miklós és Nagy Attila lett a második, a dobogó harmadik fokára pedig Vincze Ferenc és navigátora, Németh Gergely állhatott fel.

Mindet megnyerte

Ezzel az is eldőlt, hogy a magyar rali történetében először lett a szakágnak külföldi bajnoka. Ostberg hazánkban valamennyi futamot megnyert, amin elindult, így a végső sikeréhez nem férhetett kétség. Az éves összetettben Vincze Ferenc lett a második, a Zemplénben műszaki hiba miatt kiesett Velenczei Ádám pedig a harmadik.

VIII. Therwoolin Zemplén Rally

Az abszolút értékelés állása:

1. Mads Østberg, Joansson Johan (Citroën C3 Rally2) 1:20:21,6
2. Csomós Miklós, Nagy Attila (Škoda Fabia R5) +2,7
3. Vincze Ferenc, Németh  Gergely (Škoda Fabia R5)) +47,6
4. Német Gábor, Adorján Szabolcs (Škoda Fabia R5 EVO) +4:10,1
5. Bodolai László, Deák Attila (Ford Fiesta R5 MK II) +4:27,3
6. Trencsényi József, Verba Gábor (Škoda Fabia) +5:10,1

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!