Labdarúgás

2022.08.06. 10:37

I. DVTK Girls Cup: jönnek a helyosztók

A Diósgyőri VTK csapata a bronzéremért léphet pályára a hazai rendezésű, U17-es felkészülési leány labdarúgó tornán. A piros-fehérek ugyanis az elődöntőben félidei vezetés után alulmaradtak a lengyel Górnik Łęczna csapatával szemben. A másik ágon az Illés Akaédmia szoros csatában jutott a fináléba, amelyet szombaton este rendeznek meg. A döntő előtt a DVTK és a Vasas Femina a bronzmérkőzésen találkozik egymással.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

I.DVTK Girls Cup, elődöntők

Vasas Femina Székelyudvarhely LU17 - Illés Akadémia LU17 1-2 (0-2)

DVTK Edzőközpont, 50 néző. Játékvezető: Nagy László, Jakab Gyula, Tóth Patrik.

Vasas Femina Székelyudvarhely LU17: Bódi E. - Pásztor K., Sinka P., Aura Z., Szabó N., Godra A., Márkus G., Hodor M., Horváth A., Sólyom H., Benczési B. Csere: Nagy A., Máté B., Balázs Cs., Tóásó P. Vezetőedző: Székely János.

Illés Akadémia LU17: Spilenberg M. - Giczi K., Németh Z., Hajdú P., Kleinert P., Müller Zs., Stadler K., Harang L., Simon E., Csombor L., Ceglédi B. Csere: Francsics V., Kocsi P., Lakatos L., Csarnai Z., Farkas B., Bukor Z., Váraljai V., Vass A., Czuczai M., Nagy B, Gyócs-Németh C. Vezetőedző: Győrffy Mátyás.

Gólszerző: Müller Zs. (0-1) a 8., Müller Zs. (0-2) a 28., Horváth A. (1-2) a 45. percben.

Székely János: - Sajnos az elején két elkerülhető gólt kaptunk, a semmiből jöttek ezek az Illés-helyzetek, amikor jobban kellett volna figyelnünk, és jobb döntést hozni. A második félidőben nagyot nyomtunk, szépítettünk, mindent megtettünk azért, hogy legalább az egyenlítés összejöjjön. Sajnos nem jött össze, de ekkor már a Szmbathelyben sem volt benne a gól. Két azonos tudású csapat találkozott, ezúttal az ellenfélnek jött ki jobban a lépés.

Győrffy Miklós: - A torna során a legösszeszedettebb és a legkompaktabb teljesítményt ezen a délutánon nyújtottuk. Sikerült alkalmazkodni az ellenfélhez, a körülményekhez, rúgtunk két gólt, utána pedig szívvel-lélekkel küzdöttünk. Nem most játszottunk a legjobban, de boldog vagyok, hogy a lányok felhőtlenül örülnek a döntőbe jutásnak.

 

GKS Górnik Łęczna LU17 - Diósgyőri VTK LU17 5-1 (0-1)

DVTK Edzőközpont, 100 néző. Játékvezető: Nagy László, Hullár Gergely, Vincze Zsolt.

GKS Górnik Łęczna U17: V. Tywoniuk - E. Walczak, J. Ilczuk, W. Wojcik, J. Krok, J. Wróbel, M. Wypych, O. Stachura, K. Zajac, J. Michaluk, A. Gliszczynska. Csere: O. Szymanek, I. Sikora, J. Okon, E. Zelechowka, K. Smyk, V. Skrzypczak, A. Lipiak. Vezetőedző: Natasza Górnicka.

Forrás: Marosréti Ervin
Forrás: Marosréti Ervin

Diósgyőri VTK LU17: Kemenyiczki L. - Székely E., Majnár A., Képes J., Veres V., Havasi B., Papp S., Szilvási N., Keczán F., Katona F., Magyar H. Csere: Dervalics D., Alföldi R., Vadász V., Szász G., Bánsági H. Vezetőedző: Csiszár Szabolcs.

Forrás: Marosréti Ervin
Forrás: Marosréti Ervin
Forrás: Marosréti Ervin

Sárga lap: A. Gliszczynksa a 34. percben.

Gólszerző: Katona F. (0-1) a 27., A. Gliszczynksa (1-1) a 32., M. Wypych (2-1) a 37., A. Gliszczynska (3-1) az 50., A. Gliszczynska (4-1) az 57., A. Gliszczynska (5-1) a 60+3. percben.

Forrás: Marosréti Ervin
Forrás: Marosréti Ervin
Forrás: Marosréti Ervin
Forrás: Marosréti Ervin

Górniczka Natasza: - Az első félidőben nagyon gyenge teljesítményt nyújtottunk, de szerencsére a lányok képesek voltak változtatni a játékon. Ezúttal volt néhány játékvezetői döntés, ami érthetetlen volt számunkra, de szerencsére a végén így is magabiztosan nyertünk. Várjuk a szombati döntőt, és természetesen reméljük, hogy megnyerjük a tornát.

Csiszár Szabolcs: - A torna legjobb teljesítményét nyújtottunk ezen az estén. A lányok megmutatták milyen nagy értékekkel bír ez a csapat. Nagyon büszke vagyok rájuk. Sajnos a játékvezetők kezéből ez a mérkőzés kicsúszott és mi ittuk meg a levét. Katona Flórának jobbulást kívánunk! Holnap javítunk, Hajrá Diósgyőr!

A további program

2022. augusztus 6., szombat

5-6. helyért

13:00 Spartak Subotica LU17 - DAC 1904 LU17

3-4. helyért

15:00 Diósgyőri VTK LU17 - Vasas Femina LU17

1-2. helyért

17:00 GKS Górnik Łęczna LU17 - Illés Akadémia LU17

18:30 Ünnepélyes díjátadó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!