Fekvenyomó-Európa-bajnokság

2022.08.06. 19:00

Egyéni rekordért bronzérem

Az abaúji lányok kitettek magukért a budapesti fekvenyomó-Európa-bajnokságon.

KT

Forrás: Olvasónktól

A szövetség az évközi eredmények alapján két encsi sportolót indított: a lányok az ifjúsági kategóriában adtak számot erejükről. 

Még sokra vihetik 

– Keller-Bortnyik Lujza az Encsi Diáksport Egyesület tagja, míg Paul Johanna ugyan szintén encsi, de a miskolci BB-Gym SE sportolójaként volt jelen a viadalon – mondta dr. Szatmáry-Antal Tamás, aki Szabó Judittal az előbbi sportoló edzője. – Lujza az 52 kilogrammos mezőnyben 42,5 kilót nyomott, míg a 63-as társaságban szerepelt Johanna, akinek felkészítője Oláh Zsolt, 62,5-ig jutott. Mindketten jó formában voltak, nagyszerűen versenyeztek, bronzérmükkel letették a névjegyüket és rászolgáltak az egyre népesebb műfaj irányítóinak szakmai elismerésére. 

Dr. Szatmáry-Antal Tamás azt is megemlítette, hogy az egyaránt nagyon tehetséges Lujza és Johanna is élete első világversenyén vett részt: 

– Ilyen esetben meg szoktuk jegyezni, hogy rutintalanságuk ellenére egyéni csúccsal örvendeztettek meg minket, így nem fukarkodtunk a jelzőkkel, kiadós dicséretben részesítettük őket. Ráadásul pedig azt reméljük, hogy pályafutásuk lendülete később sem törik meg, és a jövőben is remek eredményeket produkálnak majd.

(A borítóképen: Dr. Szatmári-Antal Tamás, Szabó Judit, Keller-Bortnyik Lujza, Paul Johanna és Oláh Zsolt az eredményhirdetés után)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!