DVTK NB I-es sakkcsapat

2022.07.18. 16:00

Diósgyőriek is sakkoztak a látássérültek vébéjén

Macedónia adott otthont a hátrányos helyzetűek sakkcsapat-­világbajnokságának.

KT

A kéthetes eseményen – amelyre Észak-Macedónia festői környezetben lévő, a kulturális világörökség részét képező Ohridi-tó partján fekvő városában került sor – a magyar válogatott tagjaként Kovács Apolló és Zámbó Zoltán ült asztalhoz. Mindketten a DVTK NB I.-es együttesének tagjai: előbbi a harmadik, utóbbi az első táblán szerepelt. 

A negyedik legjobb 

A kilencedik fordulóban a mieink 2–2-es döntetlent értek el Indiával szemben, ez pedig azt jelentette, hogy nemzeti gárdánk a minden idők legjobb eredményének számító ötödik helyen végzett, ráadásul Kovács Apolló öt győzelemmel és két remivel a vébé negyedik legjobb játékosának bizonyult. 

– Mindent megtettünk azért, hogy ezt a kitűnő teljesítményt érjük el. A 2021. évi világbajnokságon csak a kilencedik fokozaton végeztünk, most pedig elmondhatjuk, hogy a látássérültek sakkvilágában ott vagyunk a legjobbak között. Köszönjük a Magyar Sakkszövetség szakembereinek a minket támogató együttműködésüket. Ez bizonyítja, hogy a fogyatékosok sportjában is van lehetőség a hasznos, egymás munkáját erősítő partneri kapcsolatra – közölte Toponári Gábor, a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetségének ügyvezető elnöke. 

Zámbó Zoltán Macedónia után Franciaországba vette az irányt, a Castelnaudary városában zajló ifjúsági és női világbajnokságra szólította a kötelessége.

(A borítóképen: A diósgyőri Zámbó Zoltán nemzetközi mester volt a csapat éltáblása | Fotó: Olvasónktól)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!