Öttusa

2022.04.30. 08:28

Guzi Blanka és Gulyás Michelle jutott a világkupadöntőbe

A miskolci Swimming PC öttusázója a remek kombinált számával lett tagja a 18 fős mezőnynek.

Berecz Csaba

Fotó: Dömötör Csaba

A keddtől vasárnapig Budapesten zajló öttusa-világkupa pénteki programjában az elődöntők szerepeltek, ennek során a női a mezőnyben, a miskolci Swimming PC két sportolója, Guzi Blanka és Tóth Dorka is rajthoz állt. A szerdai selejtezőből, a 12 magyar közül heten jutottak be az elődöntő 36 fős mezőnyébe, amit a sportolók tulajdonképpen már csütörtökön megkezdtek, ugyanis ezen a napon rendezték meg a körvívást, amelynek során mindenki mindenki ellen pástra lépett egy asszó erejéig. Mint arról beszámoltunk, ez a tusa a miskolci klub versenyzői közül Guzi Blankának sikerült jobban, ő 14 győzelmet könyvelhetett el, Tóth Dorkának feleennyi sikerélményben volt része.

Hatalmasat ment

A pénteki elődöntőben két 18 fős mezőnyben versenyeztek a fináléba jutásért az öttusázók, és a Swimming PC két indulója egy csoportba, a B jelűbe került.

A péntek a bónuszvívással indult, Guzi Blanka két pontot szerzett, mert két asszót megnyert, Tóth Dorka nem tudta gyarapítani pontjai számát.

Ezután az úszás következett, előbbi versenyző 2:17.44 perccel a 9. legjobb volt csoportjában, utóbbi 2:23.14-gyel a 15. helyen zárt.

Mindez azt jelentette, hogy a kombinált számot, a lövészet-futást, a csoport éllovasa mögött Guzi Blanka 54 másodperces hátránnyal, a 10. helyről kezdhette meg, 16 másodperccel később, mint a 7., vagyis még biztos továbbjutó helyen álló riválisa. Tóth Dorka hátránya másfél perc volt a rajtnál, az első indulóhoz képest, vagyis a döntőbe jutásra gyakorlatilag nem volt esélye. Utóbbi a lövészet-futásban egy helyet javított pozícióján, így a 17. helyen végzett, és nem jutott a döntőbe, ahogy az ugyanebben a csoportban, a kombinált számban a hetedik helyről a 9-re visszacsúszott Barta Luca sem.

Viszont Guzi Blanka hatalmasat ment, a 10. helyről az 5. (!) helyre vágtázott előre csoportjában, és ezzel bejutott a szombati döntőbe. Ugyanaz a női elődöntő A csoportjában szerepelt négy magyar közül csak Gulyás Michellenek sikerült, aki 3. lett ebben a 18 fős mezőnyben. A többi magyar közül Erdős Rita a 13., Simon Sarolta a 15., Réti Kamilla pedig a 16. lett, és ezzel számukra véget ért a világkupa egyéni versenyszáma.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!