Két születésnapja van

2022.01.14. 18:00

Új szívét egy harminc­évestől kapta, és a kilencvenkilencről álmodik

A diósgyőri labdarúgás utánpótlásában dolgozó Horváth Ferencnek két születésnapja van.

Kolodzey Tamás

Forrás: Olvasónktól

A másodikat 2016. július 10-e óta ünnepli – ekkor ültettek új szívet a testébe Budapesten, a városmajori klinikán.

 

Harmincévestől kapta

 

– Érdekes az életem – mondta nevetve az Észak-Magyarországnak. – Most vagyok hatvanhat, a nyáron meg hat leszek, és abban bízom, hogy sikerül a hatvanhatot megfordítanom, és eljutok a kilencvenkilencig is. A műtétemről némi túlzással csak egyet tudok: azt, hogy a donor, akitől a második szívemet kaptam, harmincesztendős volt. Talán senki nem veszi szerénytelenségnek, amikor elárulom: vagy háromszáz hívás, sms és Facebook-üzenet érkezett hozzám, a személyes szerencsekívánatokat pedig nem is számoltam.

 

A futball berkeiben ismert és népszerű Horváth Ferenc ezután általános állapotáról beszélt:

 

– Kiválóan érzem magam, gyakorlatilag mindent csinálhatok, úgy élhetek, mint bármelyik egészséges ember. Konditerembe járok, kerékpározom, kocogok, utóbbi esetében napi négy kilométer az adagom. Csak egyet adtam le: a teremfocit, kétszer hatosként ez már veszélyes lenne nekem. Időnként természetesen ellenőriznek az orvosok, a leletek alapján pedig büszkén jelentem, hogy nagyszerű bőrben vagyok.

 

(A borítóképen: Horváth Ferenc szorgalmasan látogatja a konditermet is)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!