Férfi röplabda Magyar Kupa

2022.01.13. 21:07

Messzire került a döntőtől a VRCK (videóval)

A Fino Kaposvár három szettben nyert Kazincbarcikán, a férfi röplabda MK elődöntő első meccsén.

Berecz Csaba

Fotó: Kozma István

Fotó:

A férfi röplabda Magyar Kupában, az elődöntő első mérkőzését játszotta csütörtök este a Vegyész RC Kazincbarcika gárdája a Fino Kaposvár együttese ellen. A párharc tétje az, hogy a jövő hét csütörtöki, somogyi visszavágó után melyik csapat jut a fináléba, hogy a kupa elnyeréséért harcba szálljon a másik elődöntő, a Kecskeméti RC – Pénzügyőr SE csata továbbjutójával.

 

A meccs a kaposváriak szilveszterkor autóbalesetben elhunyt játékosa, Iván Gergő emlékére tartott gyászszünettel kezdődött. De nem csak ő hiányzott a somogyiaknál, hanem az eddigi szakvezető, az argentin Ruben Wolochin is, aki a múlt héten kedden még a csapat kispadján ült, de azóta az indiai Hyderabad Black Hawks gárdájánál vállalt munkát. Emiatt a vezetőedzői feladatokat a somogyiaknál, a sportág ikonikus alakja, Demeter György vette át.

 

A meccs első szettjének elején együtt haladtak a felek (5-5), aztán annyit változott a helyzet, hogy hol egy, hol két ponttal vezetett a VRCK, mígnem Blázsovics centerből le nem verte a háló mögé a lasztit (10-7). A lélektani előnyt nem tudta kihasználni a Barcika, három somogyi pont következett, amire hazai időkérés volt a válasz (10-10). Aztán visszajött, a hol eggyel, hol kettővel vezet a VRCK, ám a Fino 15-nél beérte a kék mezeseket. 18-16 után ismét egyenlített a Kaposvár, és 20-18 után is sikerült ez nekik. Mivel ezután vendég pont következett, amivel először vezettek a vendégek (20-21), barcikai időkérés miatt szakadt meg a játék. A folytatásban out, hibás sánc, rossz labdafogadás, majd egy újabb pályán kívülre ütött labda jött hazai részről, így a játszmát a látogatók nyerték (20-25).

 

A második menetet rontott nyitások vezették be, és sokáig nem tudott meglépni egyik csapat sem, 10-8-nál viszont Demeter György időt kért. Páez ász nyitása után nem nyílt tovább az olló, Sandoval hasonló labda behozatalával egyenlített a Fino (12-12). Ouyachi jó sánca után a VRCK-nak kellett a pauza. 16-18-nál Toronyai edző beküldte az új igazolást, a brazil De Prát, de áttörést az átló beállítása sem hozott (18-21). A szett hajrájában elsősorban a rossz szervák akadályozták meg a hazaiakat abban, hogy felzárkózzanak (20-22), és bár a túloldalon is voltak ilyenek, a játszmát végül Hubicska jó ejtése zárta (22-25).

 

A harmadik

 

A harmadik játszmában, a picivel jobbak a vendégek kezdett mutatkozni (5-7). Hiába kért időt Toronyai edző hazai résztől, a Kaposvár nem engedett. Nem sokkal később Juhász P. pontatlan ütése után ismét kellett a pauza a VRCK-nak (8-12), de az egyre magabiztosabbá váló, támadásaikban pontosabb somogyiak eltávolodtak (9-15). Egy olyan jó csapat, mint a Kaposvár ekkora előnyt nem szokott elherdálni, és bár volt hullámvölgy a játékukban (15-18), ezt egy időkéréssel igyekeztek megállítani. A három, négy pontos előnyüket őrizték, a hálónál, ütőben jobbak voltak. Meg is nyerték ezt a szettet, és ezzel együtt a meccset is.

A visszavágóra a jövő héten csütörtökön, 18 órától kerül sor Kaposváron, és ezek után bravúr lenne, ha ott sikerülne kivívnia a VRCK-nak a döntőbe jutást.

 

Vegyész RC Kazincbarcika vs. Fino Kaposvár 0:3 (-20, -22, -22)

 

Kazincbarcika, 300 néző. V.: Adler, Halász.

 

Vegyész RC Kazincbarcika: Juhász P. 6, Moraes 2, Páez 4, Blázsovics 6, Szabó D. 4, Ciupa 6. Csere: Dudás (liberó), Péter B. 1, Csizmadia, De Prá 2, Bibók 1. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

 

Fino Kaposvár: Hubicska 11, Ouyachi 7, Sandoval 6, Garchet, BÖGÖLY 17, MILOVANOVIC 15. Csere: Bozóki (liberó), Zarka. Megbízott edző: Demeter György.

 

Toronyai Miklós: – Visszaköszönt a bajnoki nyitány, ugyanolyan rosszul kezdtünk. Számomra érhetetlen, hogy túl sokszor bepánikoltunk, és hiába vezettünk az első játszmában, négyszer is három ponttal, ez kevésnek bizonyult. Bátortalanok voltunk, és bár igaz, hogy a visszavágón lehet javítani, de alaposan megnehezítettük a saját dolgunkat.

 

Demeter György: – Készültünk nagyon a találkozóra, taktikailag végig fegyelmezetten játszottunk, ez meghozta a sikert. Azonban a párharcnak még nincs vége, egy hét múlva a visszavágón ugyanilyen figyelemmel kell játszanunk, hogy elérjük a várt eredményt, a döntőbe jutást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!