Téli olimpia

2022.01.31. 18:30

Kékesi Márton százötven kilót visz a kínai fővárosba

Vasárnap este elrepült a héten kezdődő idei téli olimpiára Kékesi Márton, a DVTK alpesi sízője.

Kolodzey Tamás

A huszonhat éves kiválóság lapunknak elmondta, hogy az utazás előtti órákat pakolással töltötte. 

 

– Ez óriási feladatot jelentett nekem – közölte, majd hozzátette: – A teljes felszerelésem másfél mázsát nyom, és ebben a tételben nincs semmiféle felesleges „limlom”. Gondolok például olvasnivalókra, urambocsá’ téli szalámira vagy kabalafigurára. Utóbbi inkább visszafelé jön szóba, mert a szeretteimnek természetesen hozok majd apróságokat. Mielőtt feljöttem Ferihegyre, a járvány miatt biztonsági okokból teljesen elzártam magam a külvilágtól, csupán a tesztelések alkalmából találkoztam emberekkel.

 

Segített a csapatorvos 

 

 

Kékesi Márton elárulta, hogy rutinos versenyzőként semmi nem zavarja: 

– Mindig függetlenítem magam a hidegtől, az étkezés minőségétől és mennyiségétől, egyedül a majdani pálya izgat, de erről kaptam képeket a már Kínában tartózkodó dr. Tállay András sebész-csapatorvosunktól, akinek hálás vagyok a gesztusáért. Ami nagyon izgat, az a csapatzászló ügye. Úgy tudom, még nem jelölték ki azt, hogy ki viszi majd, óriási dolog lennem, ha rám esne a vezetés választása. 

 

A diósgyőriek olimpikonja arról is beszélt, hogy rengeteg adminisztrációs teendőn jutott túl. Utazási és tartózkodási tervét is le kellett adnia, a pekingi buborékban pedig naponta vizsgálják az egészségi állapotát és figyelik az esetleges tüneteit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!