Diósgyőri VTK

2021.11.16. 16:56

Szekszárdról érkezett Diósgyőrbe a légiós

Irányítót szerződtetett a diósgyőri élvonalbeli női kosárlabdacsapat.

Forrás: dvtk.eu

Leslie Vorpahl személyében amerikai kosarast szerződtetett a Diósgyőri VTK NB I-es női kosárlabdacsapata. A 26 éves irányítónak a DVTK lesz a harmadik magyar együttese pályafutása során, ugyanis az előző évadban a PINKK Pécsi 424 játékosa volt, az idei évadot pedig az AKSC Szekszárd gárdájánál kezdte. Utóbbi klubbal, a múlt héten, közös megegyezéssel bontott szerződést. A 168 centi magas játékos az előző évadban 24 bajnokin szerepelt, és ezeken 14,4 pontot, 4,3 lepattanót, 5,8 gólpasszt és 2,2 labdaszerzést átlagolt, utóbbi, a hazai élvonal rangsorában a harmadik legjobb teljesítmény volt. Vorpahl ebben az évadban, a Szekszárd csapatában hat bajnokin lépett pályára, 18,3 perc alatt 5 pontot, 2,7 lepattanót és 3,7 gólpasszt átlagolt, míg a nemzetközi porondon, az Euroligában hét összecsapáson 13,4 perces átlaga során 3,6 pont, 1,6 lepattanó és 1,7 gólpassz a meccsenkénti statisztikája.

– Vorpahl szerződtetése kézenfekvő megoldás volt, és azért is jött kapóra, mert eddigi első számú irányítónkra, Medgyessy Dórára egy ideig nem számíthatunk, ugyanis betegség miatt hetekre kiesett. Az amerikai játékos érkeztével a bevethető légiósaink száma nem változott, ugyanis a szerb Snezana Bogicevic néhány hete olyan sérülést szenvedett, ami miatt ebben az évadban már nem számíthatunk a játékára – tudtuk meg Völgyi Pétertől, a DVTK NB I-es női kosárlabdacsapatának sportszakmai igazgatójától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!