PannErgy-Miskolci VLC

2021.11.06. 09:45

Nulla hétről sikerült felzárkózni

Pénteken a Ferencvárossal játszott idegenben a miskolci férfi pólócsapat.

Tóth Zoltán

20211024 Miskolc fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország PannEnergy MVLC Miskolc - Szegedi FVCS OBI férfi vízilabda mérkőzés. képen: Sélley Domonkos #6

Forrás: MW

Fotó: Bujdos Tibor

A Bajnokok Ligája-szereplő FTC-Telekom otthonában ugrott vízbe pénteken este a PannErgy-Miskolci VLC gárdája a férfi vízilabda OB I. 7. fordulójában.

Az első kiállítást hamar megkapta a vendéggárda, de a fórt nem sikerült kihasználni. Ubovic fordult le a miskolci kapunál, és ziccerből vezetést szerzett (1–0), majd a házigazda első emberelőnyében Hoferica védett óriásit. Itt is, ott is hárított a kapufa, Molnár E. bejátszása után Fekete duplázta meg a zöld-fehér előnyt (2–0). A miskolciak üresen hagyták Jansikot, aki közelről talált be (3–0), aztán Damonte távolról a bal felsőbe lőtt (4–0). Gábor, L. bejátszásból biztos kézzel célzott (5–0), majd Vígvári a bal szélről a hosszú sarokba „tüzelt” (6–0). Damonte is érezte a kaput, továbbra is, fórban (7–0), a szépítést Tanczer jegyezte, 9 mp-cel a negyed vége előtt (7–1).

A második felvonásban, FTC-kapufát követően Se­man fórban volt eredményes (7–2), majd a kezdés után Fekete bombázott a hálóba (8–2). Ubovicnak jött be a labda centerbe, és középről Hoferica feje fölött talált a kapuba (9–2). Semanról kiállítottak, majd kapta a játékszert, Vogel hóna alatt vágta be a következő miskolci gólt (9–3). Gábor L. következett a sorban mint találatszerző (10–3), Biros pedig egy hatásos blokkal jelentkezett. Vismeg B.-ről ment ki pihenni Gábor L., amikor jött éppen vissza a Ferencváros játékosa, Biros akkor rezgetett hálót (10–4). Fórban Varga D.-t játszották meg jól a társak (11–4), a miskolciak fórjában Krasznai lőtte a labdát Jansikba.

A folytatásban

A zöld–fehérek figyelmetlensége közepette Várkonyi a jobb alsó sarokba küldte a játékszert (11–5) a harmadik játékrészben, az ellenoldalon Vámos nyolc méterről szintén a jobb alsót választotta (12–5). Emberhátrányban Hoferica avatkozott közbe jól, aztán Vogel is bemutatott egy bravúrt. A meccs első ötméteresét az MVLC kapta, de Vogel résen volt, jól mozdult Várkonyi lövésére. Jansik beúszott középre, megtalálták a többiek, és közelről gólt dobott (13–5). Ennek ellenére pontatla­nabbak voltak a csapatok, mint az első félidőben, ám azért Sélley-Rauscher a hosszú felső sarkot jól kinézte magának (13–6). Merkulov lövése után nem ért hálót a labda, de a játékvezetők bent látták (14–6). Még nem volt vége a gólok sorának a negyedben, ugyanis Vismeg Zs. előnyben a jobb alsóba lőtt (14–7).

A záró felvonásban Seman harcolt ki büntetőt, Tőzsér a bal alsó sarokba bombázott (14–8). Sélley-Rauscher kapufát „roncsolt”, Hoferica meg feltornázta magát 46 százalékra. Varga D. követett el hibát Semannal szemben, a harmadik büntetőt Sélley-Rauscher nem rontotta el (14–9). Előnyben időt kért az MVLC, felső léc lett a „történet” vége. Vogel akadályozta meg, hogy még közelebb lépjen a PannErgy, amely nagyon jól védekezett ebben a nyolc percben. Egészen addig, amíg Vígvári három lóba után be nem talált (15–9). Emberfórban még időt kért a miskolci szakvezető, 27 mp. volt a dudaszóig, de a felső léc megmentette a Ferencvárost. Az MVLC az első negyedet leszámítva helytállt, veresége tisztesnek mondható.


FTC-Telekom vs. PannErgy-Miskolci VLC 15–9 (7–1, 4–3, 3–3, 1–2)

Budapest, 150 néző. V.: Kovács Cs., Tóth S.

FTC-Telekom: Vogel – Molnár E. (-), Fekete (2), Nyíri (-), Ubovic (2), Vígvári V. (2), Merkulov (1). Csere: Gábor L. (2), Vámos (1), Jansik (2), Damonte (2), Pohl (-), Varga D. (1). Vezetőedző: Varga Zsolt.

PannErgy-Miskolci VLC: Hoferica – Sélley-Rauscher (2), Böröczky (-), Seman (2), Várkonyi (1), Vismeg Zs. (1), Biros (1). Csere: Nagy N. (-), Krasznai (-), Tanczer (1), Vismeg B. (-), Tőzsér (1). Vezetőedző: Kis István.

Gól/emberelőnyből: 2/6, ill. 3/12.

Gól/büntetőből: 0, ill. 2/3.

Varga Zsolt: – Hét nullig úgy ment a szekér, ahogyan gondoltuk. Ezután mintha leálltak volna ünnepelni a fiúk. Feljött a Miskolc, és a végén váratlanul szoros lett a mérkőzés. Tanulnunk kell ezekből a hibákból, nem lehet két negyed után ünnepelni.

Kis István: – Az első negyed rányomta bélyegét a mérkőzésre, 7–0 után már csak futottunk a Ferencváros után. Szerencsére a végén sikerült valamennyire felzárkózni, de a gratuláció jár a Fradinak.

(A borítóképen: Sélley-Rauscher [balra] két gólt szerzett pénteken)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!