DVTK női kosárlabda

2021.11.21. 08:00

Augusztusi meló az év végi hajrában

Vasárnap a Vasas ellen kezdődik a diósgyőri kosarasok sorozata az idei esztendő végén.

Berecz Csaba

20211103 Miskolc fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország Diósgyőri VTK – Ludovika-FCSM Csata NBI női kosárlabda mérkőzés. képen: Kányási Veronika #7

Forrás: ÉM

Fotó: Bujdos Tibor

A női kosárlabda NB I. 8. fordulójában, vasárnap 15 órától, a diósgyőri új kosárlabdacsarnokban a DVTK együttese a Vasas csapatát fogadja. Egy kemény sorozat első állomása lesz ez a piros-fehérek számára, ugyanis a diósgyőri kosarasok az év végi hajrában négy hét alatt valószínűleg 9 tétmeccset játszanak, amennyiben továbbjutnak az Európa-kupa csoportselejtezőjéből (amire nagyon jó esélyük van), ha pedig nem, akkor „csak” 7 mérkőzés vár rájuk az idén. A válogatottak Európa-bajnoki csoportselejtezői miatt beiktatott bajnoki szünetben átalakult, amerikaiakkal frissült a diósgyőriek kerete, ugyanis visszatért Keyona Hayes, aki erőcsatárként az előző évadban is szerepelt a DVTK-ban, és új igazolásként szerződtették az irányító Leslie Vorpahlt.

– A keret ugyan teljes, de vannak olyanok, akik kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódnak, és mindenki az egészségi állapotához mérten végzi a munkát – adott általános helyzetjelentést Földi Attila, a DVTK női kosárlabdacsapatának vezetőedzője, akit konkrétumokról is kérdeztünk. – Csütörtökön Bacsó bokája ment ki, előtte két nappal Bernáthtal ugyanez történt. Jovanovic a mon­tenegrói válogatottnál, az oroszok elleni Eb-selejtezőn sérült meg, szintén a bokájával van baj, és emiatt pihennie kellett. Sajnos, Medgyessy megbetegedett, és bár már azóta jobban van, de csak fokozatosan lesz terhelhető, rá a következő hetekben nem számít­hatunk. Összességében túl nagy bajok nincsenek a keretben, de kellett a kisegítés a fiatalok részéről, hogy rendes edzésmunkát tudjunk végezni. Jó, hogy Márkusz és Oláh F. csatlakozni tudott hozzánk, ugyanis a két felnőtt magyar válogatottunk, Aho és Kányási is csak csütörtökön tért vissza, ugyanis kaptak egy kis pihenőt, miután letudták a válogatottprogramjukat, mert a többiekkel ellentétben nekik a legutóbbi tétmeccsünk után ilyenre nem volt idejük. Kellett a megfelelő létszám az edzésekre, mert olyan tréningek voltak, mint amilyenek augusztusban, a felkészülés során szoktak lenni, alapdolgokat, figurákat kellett átvennünk Hayes és Vorpahl csatlakozása után.

Az amerikaiakról

A szakvezetőt utóbbi két kosarasról külön is kérdeztük.

– Hayes jó formában tért vissza, nem kopott a játéka, annak ellenére, hogy néhány kilóval több van rajta, mint a legutóbbi ittlétekor volt. Nem lassult le, és ő egy remek játékos. Nála inkább az a kérdés, hogy tud beállni a sorba, de azt látom rajta, hogy nagyon várta már, hogy visszatérjen, hogy újra meccseket játszhasson. Vele kapcsolatban nem szabad elfelejteni, hogy fél évet kihagyott, persze nem edzésben, de nem csapattal dolgozott, így akármennyire is jó, kell egy kis türelem, hogy ugyanazt a formát hozza, amit ismerünk tőle – mondta Földi Attila, majd így folytatta: – Vorpahl érkezése, az, hogy irányítót szerződtettünk, lehet, hogy kívülről nézve meglepő, de a mi helyzetünkben ez egy logikus lépés volt. Mint mondtam: sajnos, Medgyessyt hosszabb időre nélkülöznünk kell, és amikor ez kiderült, tudva azt, hogy erőltetett menet vár ránk, heti két meccs, erre a posztra kezdtünk el keresgélni. Kevés időnk volt, de szerencsénk is, mert Vorpahl éppen elköszönt a szekszárdiaktól. Vele kapcsolatban az a legfontosabb, hogy a profilja beleillik a csapatba, nemcsak szakmailag, hanem emberileg is megfelelő játékos. Nekünk nem egy világsztárra volt szükségünk, olyanra, aki 100 pontot dob meccsenként, mert megvannak azok az embereink, akik ponterőben tudják vinni a csapatot, ­Green, Jovanovic és ­Hayes személyében. Számunkra sokkal hasznosabb volt egy olyan kosarast szerződtetni, aki szépen tudja mozgatni a csapatot a pályán és azon kívül is.

A DVTK első feladata vasárnap a Vasas legyőzése lesz, lenne.

– Mielőtt bárki félreértene, szeretném leszögezni: ez egy kötelező meccs a számunkra, mindenféleképpen nyerni kell – mondta Földi Attila. – Ám a Vasas helyzete a miénknek szöges ellentéte. Nekik nem kellett nélkülözniük senkit a bajnoki szünetben, komplett felkészülésre használhatták fel az elmúlt heteket, a meglévő csapatukat csiszolgathatták, szemben azzal, hogy mi augusztusi munkát végeztünk. Nem lesz sétagalopp ez a meccs, összeszokott csapat a Vasas, éppen ezért maximális hozzáállásra lesz szükség ezen a bajnokin. Nem gondolom, hogy könnyű lesz ez a mérkőzés, de mindenképpen hoznunk kell, mert a folytatásban nagyon-nagyon kemény összecsapások várnak ránk. Sorrendben az orosz Nika elleni, idegenbeli Európa-kupa-találkozó, aztán a Szekszárd elleni, szintén idegenbeli bajnoki, majd jön a török Orman EK-összecsapásra, két hét múlva pedig a Sopron, bajnokira.

(A borítóképen: Kötelező a siker a DVTK számára)


A női NB I. állása

  • Sopron Basket 8 8 – 656-423 16
  • AKSC Szekszárd 7 7 – 604-436 14
  • NKA Universitas PEAC 7 6 1 535-473 13
  • Ludovika-FCSM Csata 7 5 2 518-439 12
  • Diósgyőri VTK 7 4 3 553-493 11
  • UNI Győr Mély-Út 7 4 3 504-484 11
  • ELTE BEAC Újbuda 7 3 4 433-493 10
  • TFSE-MTK 7 2 5 423-504 9
  • VBW CEKK Cegléd* 7 3 4 393-459 9
  • Vasas Akadémia 7 1 6 422-489 8
  • BKG-Prima Szigetszentmiklós 8 – 8 469-658 8
  • PINKK Pécsi 424 7 – 7 413-572 7
  • *1 büntetőpont levonva

     

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!