Vegyész RC Kazincbarcika

2021.10.15. 08:45

Vereséggel nyitotta az idényt a VRCK

Kaposvárott kezdte csütörtökön a 2021/22-es évadot a Vegyész RC férfi röplabdacsapata.

Molnár István

20210409 Kazincbarcika fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország Vegyész RC Kazincbarcika – MAFC-BME férfi Extraliga röplabda mérkőzés. képen: JUHÁSZ PÉTER és TORONYAI MIKLÓS Vegyész RC vezetőedzője

Forrás: MW

Fotó: Bujdos Tibor

A férfi röplabda Extraliga 1. fordulójában csütörtökön a Fino Kaposvár ellen vívott idegenbeli rangadót a Vegyész RC Kazincbarcika együttese. A látogatók teljes kerettel érkeztek a somogyi megyeszékhelyre, azonban a műtét után visszatérőben lévő csapatkapitány, Szabó Dávid csak a kispadon kapott helyet.

Kétpontos vendégvezetéssel indult az első szett (1–3, 3–5), és ezt a távolságot játékával tartani is tudta a borsodi alakulat, elsősorban jó blokkokkal (4–8), ami miatt időt kellett kérnie Ruben Wolochinnak. 8–10-nél, Árva ütése után outot ítéltek a játékvezetők, tévesen, mert kaposvári kezet ért a labda. A kezdeményezést azonban nem engedte át a VRCK (10–14), amihez hozzájárult a házigazdák pontatlansága is. Bögöly nyitásaival nem volt könnyű dolga Dudásnak, és 14–14-nél nem is maradt el a barcikaiak „ideje”. Hosszú labdamenetek, sáncok színezték a kiegyenlített csatát (17–17), Kiss M. szerencsés szervája után a VRCK térfelén hullott le a labda (19–18). 23–21-nél a Fino került közel a vezetéshez, és az első játszmalabdát értékesítette, amit Árva belépése hozott (25–22).

Nem tudtak fordítani

A második felvonásban szintén fej fej mellett haladt a két csapat (4–4), a Barcikának érthetően az volt a célja, hogy egyenlítsen. Aztán belelendültek Milovanovicék, és 7–4- nél volt mit mondania Toronyai Miklósnak. Jobb játékot nyújtott a Kaposvár (9–5), nagyon kellett kapaszkodnia az észak-borsodi gárdának, amely ezt is tette (9–8). Üldözték Blázsovicsék a Finót, de a kék mezes hazaiak megtalálták a réseket (13–9). Bejött Bibók a VRCK-nál, azonban a Kaposvár akarata érvényesült a pályán (15–10). Hazai hosszú ütés után lett 17–14 az állás, Moraes fanatizálta a többieket és magát is, 18–16-nál Wolochin edző kért pihenőt. Toronyai rövid időre bevetette Szabó D.-t, azonban 22–19-nél nem nézett ki jól a helyzet, és a Vegyész nem is tudott fordítani (25–20).

A harmadik menet élet-halál harc volt a VRCK számára, valamit ki kellett volna találni Hubicskáék ellen. Az addigi ászokat tekintve 7–1 volt a somogyiaknak, akik 5–0-val indultak ezen játszmában, nem maradt más eszköze Toronyai Miklósnak, mint a korai időkérés. Nagyon messze volt bármilyen fordulat, tanácstalan volt a vendégcsapat, nehéz volt elképzelni, hogy a játékot elkapó Kaposvár visszaesik. A 8–2-es állás sem ezt vetítette előre, semmi sem jött be a látogatóknál (11–4). Ciupa nyitásai és a 12–7-es eredmény időkérésre késztette a házigazdák trénerét, maradt is a különbség (16–11). Két barcikai pont következett, aztán bírói megbeszélés után 18–13 helyett 17–14 lett, mert somogyi ütésnél nem ért barcikai kezet a játékszer. Péter M. is szerepet kapott, 21–16-nál beavatkozott Toronyai Miklós, rövid időn belül pedig véget is ért a mérkőzés (25–18).


Fino Kaposvár vs. Vegyész RC Kazincbarcika 3:0 (22, 20, 18)

Kaposvár, 300 néző. V.: Adler, Mezőffy.

Fino Kaposvár: Ouyachi 6, SANDOVAL 7, Garchet 1, Milovanovic 9, BÖGÖLY 18, HUBICSKA 14. Csere: Bozóki (liberó), Kiss M. 1, Iván G. Vezetőedző: Ruben Wolochin.

Vegyész RC Kazincbarcika: Páez 1, Moraes 6, Juhász 4, Blázsovics 6, CIUPA 11, Árva 6. Csere: Dudás (liberó), Csizmadia, Péter B. 1, Bibók 4, Szabó D., Péter M. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Ruben Wolochin: – Összességében elégedett vagyok a játékkal. Ugyan voltak hibák, ez volt a bajnokság első mérkőzése. Sok az új emberünk, de egyre stabilabbak voltak a szerváink, és utána fogadásban és támadások terén is magabiztosak voltunk. Azt láttam, hogy a játékosok élvezik a játékot, alakul, formálódik a csapat, nagyon biztató ez a forma a jövőre nézve.

Toronyai Miklós: – Vesszőparipám az, hogy a rossz hozzáállást, az üres tekinteteket nem szeretem, ezért is cseréltem. Az első szettben volt előnyünk, azonban utána elkövettünk három buta hibát, és onnantól kezdve mintha kihúzták volna a talajt a lábunk alól. Rossz döntéseket hoztunk, elkezdtünk kapkodni, rengeteg hibánk volt. Ha fáradt volt a csapat, az az én hibám, de azt mondták a srácok, hogy nem ez volt az ok.

(A borítóképen: Pont nélkül maradt a Vegyész a bajnoki nyitányon)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!